Opnieuw lichaam gevonden in waterput in Málaga

Opnieuw lichaam gevonden in waterput in Málaga
Beeld: Wikiloc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De politie heeft opnieuw het levenloze lichaam gevonden in een waterput in het achterland van de provincie Málaga. In dit geval gaat het om een put in de gemeente Villanueva del Trabuco. Het gaat om een 45-jarige man die zondagmiddag met zijn hond ging wandelen en niet meer terug is gekomen.

Terwijl men in Málaga nog in de rouw is vanwege de dood van de tweejarige Julen die uiteindelijk zonder leven na een dertien dagen durende reddingsoperatie in de waterput in Totalán werd gevonden, is er een tweede persoon in een waterput om het leven gekomen.

In dit geval gaat het om een 45-jarige inwoner van het dorp Villanueva del Trabuco die zondagmiddag met zijn hond op een pad nabij de Cien Caños een wandeling ging maken maar die tot aan 23.10 uur zondagavond niet meer teruggezien werd. Op dat tijdstip kreeg de 112 een melding binnen waarna de Guardia Civil met een zoektocht begon.

Uiteindelijk eindigde deze zoektocht om 2.50 uur in de nacht van zondag op maandag toen men het levenloze lichaam van de man had gelokaliseerd. De man was blijkbaar in een onafgedekte waterput gevallen waar hij waarschijnlijk op drie meter diepte is verdronken aangezien in deze put, in tegenstelling tot de put waar Julen in was gevallen, wel water zat. Autopsie zal moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Toen de specialisten van de Guardia Civil de put ingingen, troffen ze naast het lichaam van de man ook dat van zijn hond aan. Waarschijnlijk wilde hij zijn hond redden en ging daarbij iets is fout met fatale gevolgen.

Volgens de dorpsbewoners was de man een bekende in het dorp en kende hij als geen ander de omgeving. Blijkbaar gaat het om een boer die twee of drie keer per week een lange wandeling maakte, altijd met zijn trouwe viervoeter naast zijn zijde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

19
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Maikel

@Son: Nou, hoe een vervelende situatie het was voor die familie, het was echt zeker wel een mediacircus en niet zo een beetje ook. Hoeveel mensen gaan er aan verschikkelijke dingen dood in Afrika? Hoeveel lijmsnuivende kindjes leven er in Oekraine in het riool? Daar hoor je niets van minuut tot minuut over. Er gebeuren ergere dingen in de wereld waar iedereen zijn neus voor op haalt. Nogmaals, erg lullig voor die family en ik wens zo iets niemand toe, maar ga niet zeggen dat het geen mediacircus was.

Rudy

Een hoop mensen laten hier met hun reacties zien dat ze weinig van Spanje weten. Waterputten worden er in dit land al sinds de jaartelling geslagen. Als je niet in de buurt van een rivier woont (en die zijn er niet zo heel veel in grote delen van het land) dan was het slaan van een put voor een boer of het dorp vaak de enigste manier om aan drinkwater of water voor de gewassen te komen. De dorpen zijn tegenwoordig bijna altijd wel al aangesloten op de waterleiding (dat water komt overigens ook nog steeds vaak uit putten) maar… Lees verder »

Juan74

Zo is het Rudy. Het lijkt soms wel of mensen er genoegen in scheppen om Spanje af te zeiken. Zeker in de campo´s stikt het van de waterputten, met of zonder vergunning. En als je door vele delen van Spanje rijdt, zie je overal verlaten huizen, mensen zijn weggetrokken, overleden of wat dan ook. Bij veel van die huizen was en waterput, die worden nu niet meer onderhouden dus ook de buitenkant niet. Maar de putten die bij boeren op het land liggen, zijn normaal gesproken echt wel goed afgedekt, want water is voor deze mensen hetzelfde als goud, bij… Lees verder »

Kristien

Bij mijn weten is de Guardia Civil op Fuerteventura – Canarische Eilanden – alle waterputten aan het controleren of ze afgedekt en veilig zijn. En dit was binnen de week na het verdwijnen van Julen. Eigenaars van niet afgedekte putten krijgen een week (!) de tijd om zich in orde te stellen, anders volgen er boetes. Ik ben niet op de hoogte of deze controle in de rest van Spanje ook plaatsvindt.

maclaren0@gmail.com

een strenge controle op waterputten hoeft helemaal niet je laat toch enkel een waterput boren op je eigendom en er hoeft niemand ongevraagd op je eigendom te komen en jij zelf moet weten waar je waterput ligt want wie laat een put boren op openbaar domein een vreemde moet van je eigendom afblijven

Hans Burggraaf

Iets teveel gedronken of gewoon diep gefrustreerd?

sonia.declercq@gmail.com

Opnieuw een triest verhaal, zowel wat er die man als met zijn trouwe viervoeter is gebeurd. Er moet toch een strengere controle geschieden en nodige maatregelen genomen worden, wat waterputten betreft om zo’n ongevallen in de toekomst te vermijden.
Mijn innige deelneming aan de familie.

Frederiek van Rhijn

Ik hoorde op de radio of tv dat er meer van dit soort waterputten zijn in Spanje, zo’n miljoen! Nooit gedocumenteerd. Ik was een keer op vakantie geweest (1998-2000) in een kalkrijk gebied in de Pyreneeën, waar kort tevoren een Nederlandse jongen was verdwenen. Er gingen de wildste verhalen rond, hoe hij was omgekomen, zoals suicide vanwege liefdesverdriet. Maar een ander verhaal hoorde ik van een lokale bewoner die het gebied goed kende. Was hij misschien in een gat gevallen, dat bestond uit kalkrijk gesteente welke was uitgehold door water, waarover heen een pol gras was gegroeid? De jongen is… Lees verder »

Jacoba

Misschien moeten al deze water borers even gaan na denken, er komen wat mensen voorbij?

Bert

Laten we afwachten wat het onderzoek uitwijst bij Julen. Naar het schijnt is een paar jaar geleden ook een kind van de ouders van Julen overleden. Daar hoor je niets over. Sorry voor de man met zijn hond. Helaas gebeuren er altijd ongelukkige dingen

Inge

Het overlijden van hun ander kind is van de eerste dag al over gesproken en geschreven door de pers. Zowel in Spanje als in België

Kitty

Bert, Volgens mij lees jij alleen wat je WILT lezen, en dat is sensatie…..maar het broertje van Julen is overleden aan een hartstilstand, sommige mensen zijn alleen uit op sensatieverhalen en hebben zelf nog nooit iets verschrikkelijks meegemaakt…..Bah wat een sensatiezoeker

Loek

Gewoon een 45-jarige inwoner, een boer die een wandelingetje maakte. Een John Doe (een onbekende) dus….geen massale hysterie op social media, geen emotionele moeders. Gewoon iemand die pech heeft gehad en waar niemand in de rest van de wereld om treurt. Alles is relatief….

Marilene

Loek, ik denk dat als deze man in de put was gevallen en men had een enorme reddingsactie op moeten starten omdat men hem zo niet kon vinden dan was het net zo´n circus geweest als met Yulen. Maar goed, deze man is na een paar uur levenloos gevonden en men kon hem snel eruit halen. Wel een verschil natuurlijk.

Son

Inderdaad als deze man niet zo snel was gevonden dan was er ook een zoektocht gestart en een reddingspoging
Maar de opmerking ” circus ” is wel heeeeeeel ongepast, niet respectvol en zelfs onbeschoft

Loek

Ik denk dat Marilene doelt op het media-circus, niet op de reddingsoperatie zelf.

Son

Sorry maar was ook geen ” media-circus”
Heel de wereld was begaan en de media heeft gedaan wat moest en wat iedereen verlangde
Ons van minuut tot minuut op de hoogte gehouden

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.