skip to Main Content
Opnieuw lichaam gevonden in waterput in Málaga
Wikiloc

Opnieuw lichaam gevonden in waterput in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De politie heeft opnieuw het levenloze lichaam gevonden in een waterput in het achterland van de provincie Málaga. In dit geval gaat het om een put in de gemeente Villanueva del Trabuco. Het gaat om een 45-jarige man die zondagmiddag met zijn hond ging wandelen en niet meer terug is gekomen.

Terwijl men in Málaga nog in de rouw is vanwege de dood van de tweejarige Julen die uiteindelijk zonder leven na een dertien dagen durende reddingsoperatie in de waterput in Totalán werd gevonden, is er een tweede persoon in een waterput om het leven gekomen.

In dit geval gaat het om een 45-jarige inwoner van het dorp Villanueva del Trabuco die zondagmiddag met zijn hond op een pad nabij de Cien Caños een wandeling ging maken maar die tot aan 23.10 uur zondagavond niet meer teruggezien werd. Op dat tijdstip kreeg de 112 een melding binnen waarna de Guardia Civil met een zoektocht begon.

Uiteindelijk eindigde deze zoektocht om 2.50 uur in de nacht van zondag op maandag toen men het levenloze lichaam van de man had gelokaliseerd. De man was blijkbaar in een onafgedekte waterput gevallen waar hij waarschijnlijk op drie meter diepte is verdronken aangezien in deze put, in tegenstelling tot de put waar Julen in was gevallen, wel water zat. Autopsie zal moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Toen de specialisten van de Guardia Civil de put ingingen, troffen ze naast het lichaam van de man ook dat van zijn hond aan. Waarschijnlijk wilde hij zijn hond redden en ging daarbij iets is fout met fatale gevolgen.

Volgens de dorpsbewoners was de man een bekende in het dorp en kende hij als geen ander de omgeving. Blijkbaar gaat het om een boer die twee of drie keer per week een lange wandeling maakte, altijd met zijn trouwe viervoeter naast zijn zijde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. @Son: Nou, hoe een vervelende situatie het was voor die familie, het was echt zeker wel een mediacircus en niet zo een beetje ook. Hoeveel mensen gaan er aan verschikkelijke dingen dood in Afrika? Hoeveel lijmsnuivende kindjes leven er in Oekraine in het riool? Daar hoor je niets van minuut tot minuut over. Er gebeuren ergere dingen in de wereld waar iedereen zijn neus voor op haalt. Nogmaals, erg lullig voor die family en ik wens zo iets niemand toe, maar ga niet zeggen dat het geen mediacircus was.

 2. Een hoop mensen laten hier met hun reacties zien dat ze weinig van Spanje weten.
  Waterputten worden er in dit land al sinds de jaartelling geslagen. Als je niet in de buurt van een rivier woont (en die zijn er niet zo heel veel in grote delen van het land) dan was het slaan van een put voor een boer of het dorp vaak de enigste manier om aan drinkwater of water voor de gewassen te komen.
  De dorpen zijn tegenwoordig bijna altijd wel al aangesloten op de waterleiding (dat water komt overigens ook nog steeds vaak uit putten) maar vooral in het buitengebied is het vaak goedkoper om een put te laten slaan dan er waterleiding heen te leggen. Plus dat het water natuurlijk dan gratis naar boven word gehaald.
  Er zijn honderden bedrijfje die voor een paar mille een put slaan in Spanje.
  En natuurlijk zijn er al een paar decennia al wetten en verordeningen die tegenwoordig het zonder toestemming slaan van een put verbieden. Maar ja, zo is het illegaal bouwen van huizen op het platteland ook verboden, of het massaal aan de laars lappen van verkeersregels, of het zonder facturering elkaar voor goederen en diensten betalen etc. etc.
  Dit land heeft zo mogelijk meer wetten en regens dan Nederland en België bij elkaar, het verschil is alleen dat er amper gehandhaafd wordt.

  De burgemeester en wethouders zullen niet snel iemand bekeuren voor een illegaal gebouwd ‘campo huisje’, of het slaan van een illegale put. Ze hebber er zelf namelijk ook één!

  En ja, met die waarschijnlijk inderdaad vele miljoenen putten en gaten zal er wel eens een ongeluk gebeuren.
  Er zijn in Spanje namelijk ook vele putten in onbruik geraakt. Omdat de boeren zijn weggetrokken, omdat ze droog staan of wat dan ook. Officieel moeten ze natuurlijk afgedekt worden maar ja, als de eigenaar er niet meer is wie doet dat dan?
  En al die verlaten stukken grond en ruines van boerderijen met hun putten zijn vaak ideale gebieden om te picknicken, rond te wandelen met de hond of alleen.
  Waar wij wonen zijn er zelf putten langs gewone landweggetjes. Sommige gedempt, sommige dichtgemetseld, sommige nog open en anderen half ingestort waardoor je er zomaar in kan vallen… Af en toe best link ja…..

  1. Zo is het Rudy.
   Het lijkt soms wel of mensen er genoegen in scheppen om Spanje af te zeiken.
   Zeker in de campo´s stikt het van de waterputten, met of zonder vergunning.
   En als je door vele delen van Spanje rijdt, zie je overal verlaten huizen, mensen zijn weggetrokken, overleden of wat dan ook.
   Bij veel van die huizen was en waterput, die worden nu niet meer onderhouden dus ook de buitenkant niet.
   Maar de putten die bij boeren op het land liggen, zijn normaal gesproken echt wel goed afgedekt, want water is voor deze mensen hetzelfde als goud, bij wijze van spreken dan, daar willen ze niets mee laten gebeuren, dus dekken ze het goed af met een betonnen muur vaak en een ijzeren deksel met een goed slot erop.

 3. Bij mijn weten is de Guardia Civil op Fuerteventura – Canarische Eilanden – alle waterputten aan het controleren of ze afgedekt en veilig zijn. En dit was binnen de week na het verdwijnen van Julen. Eigenaars van niet afgedekte putten krijgen een week (!) de tijd om zich in orde te stellen, anders volgen er boetes. Ik ben niet op de hoogte of deze controle in de rest van Spanje ook plaatsvindt.

 4. een strenge controle op waterputten hoeft helemaal niet je laat toch enkel een waterput boren op je eigendom en er hoeft niemand ongevraagd op je eigendom te komen en jij zelf moet weten waar je waterput ligt want wie laat een put boren op openbaar domein een vreemde moet van je eigendom afblijven

 5. Opnieuw een triest verhaal, zowel wat er die man als met zijn trouwe viervoeter is gebeurd. Er moet toch een strengere controle geschieden en nodige maatregelen genomen worden, wat waterputten betreft om zo’n ongevallen in de toekomst te vermijden.
  Mijn innige deelneming aan de familie.

 6. Ik hoorde op de radio of tv dat er meer van dit soort waterputten zijn in Spanje, zo’n miljoen! Nooit gedocumenteerd. Ik was een keer op vakantie geweest (1998-2000) in een kalkrijk gebied in de Pyreneeën, waar kort tevoren een Nederlandse jongen was verdwenen. Er gingen de wildste verhalen rond, hoe hij was omgekomen, zoals suicide vanwege liefdesverdriet. Maar een ander verhaal hoorde ik van een lokale bewoner die het gebied goed kende. Was hij misschien in een gat gevallen, dat bestond uit kalkrijk gesteente welke was uitgehold door water, waarover heen een pol gras was gegroeid? De jongen is bij mijn weten nooit gevonden.

 7. Laten we afwachten wat het onderzoek uitwijst bij Julen. Naar het schijnt is een paar jaar geleden ook een kind van de ouders van Julen overleden. Daar hoor je niets over. Sorry voor de man met zijn hond. Helaas gebeuren er altijd ongelukkige dingen

  1. Het overlijden van hun ander kind is van de eerste dag al over gesproken en geschreven door de pers. Zowel in Spanje als in België

  2. Bert, Volgens mij lees jij alleen wat je WILT lezen, en dat is sensatie…..maar het broertje van Julen is overleden aan een hartstilstand, sommige mensen zijn alleen uit op sensatieverhalen en hebben zelf nog nooit iets verschrikkelijks meegemaakt…..Bah wat een sensatiezoeker

  3. Beste Bert, lees al onze geplaatste artikelen over de reddingsoperatie van Julen en dan kom je veel informatie tegen, inclusief dat in 2017 een andere zoon aan een hartstilstand is overleden.

 8. Gewoon een 45-jarige inwoner, een boer die een wandelingetje maakte. Een John Doe (een onbekende) dus….geen massale hysterie op social media, geen emotionele moeders. Gewoon iemand die pech heeft gehad en waar niemand in de rest van de wereld om treurt. Alles is relatief….

  1. Loek, ik denk dat als deze man in de put was gevallen en men had een enorme reddingsactie op moeten starten omdat men hem zo niet kon vinden dan was het net zo´n circus geweest als met Yulen. Maar goed, deze man is na een paar uur levenloos gevonden en men kon hem snel eruit halen. Wel een verschil natuurlijk.

   1. Inderdaad als deze man niet zo snel was gevonden dan was er ook een zoektocht gestart en een reddingspoging
    Maar de opmerking ” circus ” is wel heeeeeeel ongepast, niet respectvol en zelfs onbeschoft

     1. Sorry maar was ook geen ” media-circus”
      Heel de wereld was begaan en de media heeft gedaan wat moest en wat iedereen verlangde
      Ons van minuut tot minuut op de hoogte gehouden

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by