12 miljoen toeristen hebben in 2019 Barcelona bezocht

12 miljoen toeristen hebben in 2019 Barcelona bezocht
Beeld: Adobe Stock
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Ondanks alle problemen met stakingen, geplande acties van separatisten, geweld op straat tijdens bepaalde dagen etc. is het Barcelona toch gelukt om een eigen record aan toeristen te verbeteren. Gedurende 2019 hebben bijna 12 miljoen toeristen de Catalaanse stad bezocht die samen goed waren voor 33 miljoen overnachtingen.

Gedurende 2019 heeft Barcelona 11.977.277 toeristen op bezoek gehad wat 5% meer is dan gedurende 2018. Gekeken naar de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) hebben de hotels in de stad 8,5 miljoen toeristen (+5,6%) op bezoek gehad die goed waren voor 21,3 miljoen (+5,6%) hotelovernachtingen.

Gemiddeld gaven de toeristen die Barcelona bezochten 195 euro per dag uit wat meer is dan in 2018. Het toerisme in de stad Barcelona is goed voor 100.000 directe banen in de sector.

Wat wel opvalt is dat het aantal internationale toeristen met 7,6% is gestegen terwijl het aantal nationale/Spaanse toeristen met 3,1% is gedaald in 2018. Met name bij de Spaanse toeristen is de laatste jaren erg gedaald. De verhouding nationale/internationale toeristen was in 2005 nog 30,7% Spaanse toeristen en in 2019 is dat gedaald naar 17%.

Het doel van de gemeente Barcelona is om het toerisme en de toeristen meer te verspreiden door de stad. Barcelona is een stad van 100 km2 maar het gros van de toeristen bevindt zich op slechts 15-20 km2 van de stad.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.