Geen coronavirus patiënt in Torrevieja

Geen coronavirus patiënt in Torrevieja
Beeld: Adobe Stock

Geen coronavirus patiënt in Torrevieja

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Twee personen uit IJsland hadden symptomen van het coronavirus nadat ze uit China waren teruggekeerd maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet het geval is. Het tweetal werd opgenomen in het ziekenhuis van Torrevieja en werden meteen geïsoleerd van andere patiënten.

Uiteindelijk bleek het opnieuw een vals alarm te zijn wat betreft een coronavirus besmetting in Spanje. Eerst waren er twee personen in Barcelona, daarna een persoon in Baskenland en een persoon in Granada. Met de twee mogelijke besmettingsgevallen in Torrevieja komt het totaal van valse alarmen op vijf te staan.

Het ging in het geval van Torrevieja om een vrouw van 66 jaar en een man van 52 jaar die bieden uit IJsland komen en eerder in Wuhan in China waren. De vrouw vertoonde symptomen terwijl dat bij de man niet het geval was. Toch werden beiden onderzocht waaruit bleek dat het een vals alarm was.

Ondertussen is men in Catalonië een 33-jarige man aan het onderzoeken omdat ook hij symptomen van het coronavirus vertoont.

Ga naar de inhoud