Het Cos Blanc ‘confetti’ feest in Salou viert 40-jarig jubileum

Het Cos Blanc 'confetti' feest in Salou viert 40-jarig jubileum
Beeld: AV Solutions / Twitter

Het Cos Blanc ‘confetti’ feest in Salou viert 40-jarig jubileum

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Op zaterdag 1 februari vindt in Salou aan de Costa Dorada opnieuw het Cos Blanc feest plaats. Dit feest is te omschrijven als een kruising tussen carnaval met praalwagens en groepen verklede deelnemers en een confettiregen vanwege de duizenden kilo’s aan confetti. Elk jaar komen er meer dan 30.000 bezoekers naar Salou tijdens de Fiesta de Invierno of Festa Major.

De belangrijkste activiteit van de Festa Major in Salou tussen 22 januari en 3 februari is het “Cos Blanc” confettifeest dat altijd op zaterdagavond plaatsvindt, dit jaar dus 1 februari. De avond staat vanaf 18.30 uur in het teken van een optocht met meer dan 25 groepen en hun praalwagens, een beetje in de stijl van Carnaval. 

Deze groepen rijden door enkele straten in het oude centrum waarbij de Calle Ciutat de Reus omgetoverd wordt tot een grote openlucht discotheek. Dat wil zeggen, hier staan 20 kanonnen die samen goed zullen zijn voor 25.000 kilo aan confetti.

Dit alles gaat gepaard met muziek van een DJ door de knallende luidsprekers wat er weer voor zal zorgen dat er een gezellige sfeer ontstaat tijdens het jaarlijks terugkerende confettifeest van de Costa Dorada. Dit jaar zijn er meer dan 3.500 deelnemers die verkleed meedoen met de optocht die samen de meer dan 30.000 personen die op dit feest afkomen vermaken. 

Mocht je tijd hebben en zin hebben in een onvergetelijk feest, kom dan op zaterdag 3 februari naar Salou en geniet van de festiviteiten. Om bij te komen van het confettifeest op zaterdagavond kun je op zondag genieten van een scooterbijeenkomst op de boulevard of een lekkere fideuà nemen tijdens de Fideuada popular. Op zondagavond worden de festiviteiten afgesloten met een Ball de Diables en vuurwerk.

BEKIJK hier het programma (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.