5.000 euro subsidie voor nieuwe activiteiten in diverse dorpen Marina Alta

5.000 euro subsidie voor nieuwe activiteiten in diverse dorpen Marina Alta
Beeld: Castell de Castells

5.000 euro subsidie voor nieuwe activiteiten in diverse dorpen Marina Alta

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Via de regionale overheid van de Valencia regio is een initiatief gestart om meer leven te krijgen in de dorpen in het binnenland van de regio. Dat geldt ook voor de Marina Alta streek in de provincie Alicante waar personen die een nieuwe activiteit straten in de onderstaande dorpen, van de autoriteiten eenmalig 5.000 euro ontvangen. Uiteraard zijn er wel voorwaarden aan verbonden.

Via het Next Generation EU fonds geeft de regionale overheid van de Comunidad Valenciana 5.000 euro aan die personen die in een van de dorpen die HIER vermeld staan een activiteit beginnen. Het gaat om dorpen waar het aantal inwoners langzaamaan verdwijnt en waar de regionale overheid een impuls wil geven door nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Deze activiteiten worden geacht bij te dragen aan de ecologische transitie wanneer het een activiteit is die door menselijk handelen veroorzaakte milieuschade voorkomt, minimaliseert of corrigeert. Daarom omvat het initiatieven uit bijna elke economische sector: van transport, recycling, vermindering van energie-, water- of materiaalverbruik zoals papier, landbouw en veeteelt die het milieu respecteren of de productie van lokaal handwerk.

Personen die een activiteit willen uitoefenen die aan een van deze voorwaarden voldoet, moeten zich vóór de start van de activiteit bij DEZE website van Labora inschrijven, hoewel niet noodzakelijkerwijs als werkloos. Daarnaast is het ook vereist om de bedrijfsactiviteit als zelfstandige te zijn begonnen tussen 1 januari en 28 februari 2023.

Om voor de 5.000 euro subsidie ​​in aanmerking te komen, moet een rapport over de technische, economische en financiële haalbaarheid worden bijgevoegd. Om dit rapport te verkrijgen, kun je contact opnemen met een van de lokale ontwikkelingsagenten (AEDL) van de gemeente waar de activiteit zal worden uitgevoerd. In deze gevallen is dit rapport geheel kosteloos.

In de Marina Alta streek gaat het om vier dorpen: Castell de Castells; Vall d’Alcala; Vall d’Ebo; Vall de Gallinera. De rest van de dorpen waar deze 5.000 euro subsidie geldt in de hele Valencia regio staan HIER vermeld (onderaan PDF-document).

De periode om de aanvraag in te dienen is op 25 januari begonnen en blijft open tot 31 maart 2023. Het verzoek wordt bij voorkeur elektronisch ingediend op de zetel van de Generalitat, via de daartoe voorziene procedure, meer informatie daarover staat in dit PDF-document (in het Valenciaans en Spaans).

Ga naar de inhoud