Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (45)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (45)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (45)

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De afgelopen dagen is dan eindelijk de warmtepomp geïnstalleerd en aangesloten. Niet dat dit bedrijf zo langzaam was, maar er was simpelweg nog niet voldoende elektra capaciteit hiervoor aanwezig. Natuurlijk kon het best eerder worden aangesloten, maar dan niet gelijk getest worden en dat is wel zo handig. Het traject van het verkrijgen van meer vermogen voor het elektra heeft ons wel wat extra grijze haren bezorgd. Zoals je dus begrijpt, is dit nu eindelijk voor elkaar. We hebben ons daar wel wat zorgen over gemaakt. Het is namelijk ook in Spanje gewoon winter en dat betekent dat er nachten bij zitten dat het heel koud is. De zon is vaak overdag aanwezig, maar niet krachtig genoeg om het huis dan voldoende op te warmen. Dit is iets wat vaak wordt onderschat en ook niet wordt verteld bij het aankopen van een huis in Spanje. Airconditioning is prettig, maar zonder verwarming kunnen de wintermaanden serieus koud zijn.

Bij ons is het dus nu gelukt. Vergeleken met anderen die al jaren wachten op een elektra aansluiting is het snel, maar voor ons leek het een eeuwigheid. Hoe en wat vertellen wij volgende week in onze nieuwe YouTube video. We hebben naar het moment uitgekeken, maar we waren eigenlijk helemaal niet zo blij als verwacht. Het gevoel overheerst dat er vast ergens nog een flinke adder onder het gras vandaan komt. Nu we een paar dagen verder zijn beginnen we pas te geloven dat we daadwerkelijk genoeg vermogen hebben om een fatsoenlijk huishouden te kunnen draaien. We kunnen meerdere apparaten tegelijk aanzetten zonder dat de stoppen doorslaan, heel fijn! De hele installatie van de warmtepomp, warm water en vloerverwarming is dus nu ook een feit. We hebben al heerlijk een warme douche binnen kunnen nemen en voorzichtig begint de ergste kou uit de vloertegels te trekken.

In een eerdere blog schreven we dat we vanwege het ontbreken van financiële middelen nog even gingen wachten met het project zonnepanelen. Na hierover van gedachten te hebben gewisseld met enkele mensen hebben we besloten om nu al wel voor zonnepanelen te gaan. Een goede vriend van ons wil op financieel vlak helpen met de aankoop en door middel van de zonnepanelen besparen we heel veel geld op onze elektra rekening. Bovendien willen we duurzamer leven, minder afhankelijk zijn van de energiemaatschappij en dan is dit weer een stap dichterbij. De verbouwing gaat ondertussen ook nog lekker door, maar hier volgende week meer over. Hasta pronto, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?