Huurprijzen Spanje flink gestegen vooral in grote steden

Huurprijzen Spanje flink gestegen vooral in grote steden
Beeld: Canva

Huurprijzen Spanje flink gestegen vooral in grote steden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De prijs van huurwoningen in Spanje is het afgelopen jaar 2022 met 8,4% gestegen, volgens het laatste rapport van woningportaal Idealista. Eind december 2022 kostte het huren van een woning in ons land 11,40 euro per vierkante meter, dat is 2% meer dan aan het eind van het derde kwartaal. De prijzen liggen duidelijk hoger dan een jaar geleden. Reden van de prijsstijging van huurwoningen in Spanje is het gebrek aan beschikbaar aanbod. De groeiende vraag gaat gepaard met een slinkend aanbod dat niet kan worden aangevuld. Minder woningen en meer aanvragers leidt tot deze prijsdruk, zo meldt het Internationaal makelaarskantoor Casalunya.

Barcelona is de hoofdstad waar de huurprijzen de afgelopen 12 maanden het meest zijn gestegen, met een stijging van 25,7%. Met stijgingen van meer dan 20% zijn Alicante (23,4%), Valencia (20,9%) en Malaga (20,7%). Ze worden gevolgd door stijgingen in Girona (19,2%), Ourense (15,9%), Teruel (13,8%), Palma (11,9%), Jaén (11,4%) en Madrid (11,2%). De enige drie dalingen werden geregistreerd in Palencia (-4%), Córdoba (-0,3%) en Zamora (-0,1%).

Barcelona is met 19,3 euro/m2 de duurste hoofdstad om een woning te huren, gevolgd door San Sebastian (16,3 euro/m2) en Madrid (16,2 euro/m2). Op de vierde plaats staat Bilbao (13,3 euro/m2) en op de vijfde plaats Palma (12,9 euro/m2). Onderaan de tabel staan Zamora (5,6 euro/m2), Ciudad Real (6,1 euro/m2), Ávila en Lugo (respectievelijk 6,2 euro/m2), Cáceres (6,3 euro/m2) en Palencia (6,4 euro/m2).

Investeren in vastgoed in Spanje

Met de stijgende huurprijzen is het een extra goed idee om nu jouw investering in vastgoed in Spanje te doen. Ben je op zoek naar een investeringspand of woning in Catalonië? Makelaarskantoor Casalunya kan verder helpen. Heb je een appartement of woning gevonden en wil je er bij de aankoop 100% zeker van zijn dat alles bouwtechnisch en juridisch klopt? Schakel dit makelaarskantoor dan in voor aankoopbegeleiding. Ze hebben al inmiddels veel Nederlandse en Belgische woningbezitters geholpen om een veilige aankoop te doen in Spanje.

Casalunya is hét full service makelaarskantoor gespecialiseerd in de verkoop van unieke woningen in het hogere segment. Vanuit de Oud-Romeinse kuststad Tarragona verkoopt Casalunya de meest exclusieve villa’s op de mooiste plekken aan de Costa Dorada. ga voor meer informatie naar Casalunya.nl.

Ga naar de inhoud