Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (9)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (9)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (9)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

We zijn weer terug in Spanje! Enigszins euforisch waren we wel. Een soort van thuiskomen. Dat is dan een positieve ervaring over Spanje die we mee kunnen nemen in onze zoektocht naar een nieuw stekje.  

Diegenen die ons via Polarsteps volgen, hebben kunnen zien dat we afbuigen en het binnenland in zijn gegaan. We moeten even terug naar Malaga, want we kregen bericht dat onze personenauto apk-gekeurd moet worden. Dit wisten we al wel, maar we hadden gehoopt dit later te doen dan de keuringsdatum. Helaas laat het systeem dit niet toe. Mañana, mañana geldt dus niet voor de apk-keuring in Spanje. Nu is het ook geen straf om even terug te gaan naar Malaga, want het is een prachtige stad.

Over de apk-keuring gesproken. Vele dingen lopen nog niet gesmeerd in het mooie Spanje, om maar in de termen van auto’s te blijven, maar de apk-keuring dan weer wel. Je maakt een afspraak en bijna op de minuut ben je aan de beurt. De treinen in Nederland zijn er niets bij. Dan rij je door een straatje, moet je van alles aan- en uitzetten, her en der wordt er een slang ingehangen, ze schudden een keer met je auto (ja écht!) en dan is ie wel of niet goedgekeurd, krijg je een rapport en door!

Terug in Spanje vallen ons wel meer dingen op. Zo hebben we ineens weer te maken met siësta. Helemaal vergeten terwijl we aan het rondtoeren waren in Portugal. We raken daar maar niet aan gewend, zelfs niet na al meer dan 3 jaar in Spanje te wonen. Nu zijn tegenwoordig de meeste winkels tijdens de siësta gewoon open en de musea in grote steden ook, maar deze week waren we in Cáceres en daar gingen ineens de musea dicht om 2 uur. En Cáceres is toch een redelijk grote plaats. Zo speciaal!

Wat ons ook opviel was de Spaanse rijstijl. Links voorsorteren en rechts afslaan is hier heel normaal. Dubbel parkeren, en niet alleen voor het bezorgen van een pakketje, is in Spanje ook niet ongewoon. En een rotonde rijden is als in het Wilde Westen. In Nederland zeiden wij, als iemand niet kon rijden, het rijbewijs bij een pakje boter heeft gekregen. In Spanje zal het dan bij een fles olijfolie zijn, maar daar zijn er dan wel heel veel van ;-). Waar ze overigens wel heel goed in zijn, is inparkeren. Op de millimeter krijgen ze een auto nog in een parkeervak. Onvoorstelbaar!

Het verbaasde ons overigens dat Spanje goedkoper is dan Portugal, terwijl er nog steeds gezegd wordt dat Portugal goedkoper is. De boodschappen en de brandstof zijn in Spanje in ieder geval goedkoper, over de rest kunnen we niet spreken. 

Over boodschappen gesproken, één van de eerste dingen die we deden toen we over de grens reden, was op zoek gaan naar ‘onze’ supermarkt om eindelijk weer de meest lekkere (volgens ons dan) rode wijn te gaan halen. Want ook al zit deze supermarkt op sommige plaatsen in Portugal, deze heerlijke wijn verkopen ze niet. Zou het dan toch kloppen dat Spanje de lekkerste wijn binnen de landsgrenzen houdt? Wij verdenken ze ervan ;-). 

Als je ons wilt volgen op onze verdere reis terug naar Málaga, klik hieronder op Polarsteps. 

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud