Search
menu
Search

Volg de emigratie van de familie Jelies in ‘Een Huis Vol Emigreert’ aan de Costa Blanca

Volg de emigratie van de familie Jelies in 'Een Huis Vol Emigreert' aan de Costa Blanca
Beeld: Familie Jelies / facebook

Volg de emigratie van de familie Jelies in ‘Een Huis Vol Emigreert’ aan de Costa Blanca

Binnenkort wordt je tv-scherm weer opgevrolijkt met de nieuwe reality ‘Een Huis Vol Emigreert’. Dit stukje feel-good-tv, dat ongetwijfeld een golf van avontuur bij de kijkers zal oproepen, vertelt het verhaal van de bekende familie Jelies die besloot te emigreren naar het warme Spanje. Verwacht meer dan het typische dagelijkse drama van de reality ‘Een Huis Vol’ en ervaar de spanning, het plezier, de onzekerheden, en vooral de moed en vastberadenheid van het gezin om hun vertrouwde Nederland te verlaten en met zijn elven een nieuw leven te beginnen onder de Spaanse zon. De première van deze reality is binnenkort te zien op de Nederlandse tv-schermen. Zorg ervoor dat je vanaf 2 februari afstemt op NPO 1.

Voor degene die nog niet van deze familie gehoord heeft, even een korte samenvatting. De familie Jelies werd in Nederland bekend na deelname aan het programma ‘Een Huis Vol’ waarin grote gezinnen gevolgd worden. De familie bestaat uit vader Johan en moeder Janneke, die samen negen kinderen hebben. Hun namen zijn Jennie, Aida, Jantine, Albertine, Harrie, Carolien, Janna, Williene en baby Johni . Johan is een hardwerkende vader die altijd probeert het beste voor zijn gezin te doen, terwijl Janneke de zorg voor de kinderen en het huishouden op zich neemt.

Samen vormen ze de familie Jelies, een hechte en liefdevolle familie die onlangs naar de provincie Alicante in Spanje is geëmigreerd voor een nieuw avontuur. Een avontuur dat we met zijn allen vanaf 2 februari 21.25 uur elke vrijdagavond op NPO 1 kunnen volgen op de Nederlandse televisie.

Redenen voor verhuizing naar Spanje

De familie Jelies heeft verschillende redenen om naar Spanje te verhuizen. Een van de belangrijkste redenen is hun verlangen naar een nieuwe levensstijl. Ze wilden weg van de drukte en het hectische leven in Nederland en zochten naar een rustiger en ontspannen leven. Spanje, met een ontspannen levensstijl, leek de perfecte keuze.

Daarnaast speelde het klimaat een grote rol in hun beslissing. De familie Jelies houdt van de zon en het warme weer. In Nederland is het weer vaak grijs en regenachtig, terwijl Spanje bekend staat om zijn zonnige dagen en aangename temperaturen. Dit was een belangrijke factor in hun keuze om te emigreren naar het zonnige land.

Bovendien waren er economische overwegingen. De familie Jelies geloofde dat ze in Spanje een betere levenskwaliteit konden hebben met minder kosten. De kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen lager in Spanje dan in Nederland.

Ten slotte was er de wens om een nieuw avontuur aan te gaan. De familie Jelies is avontuurlijk van aard en wilde een nieuwe uitdaging aangaan. Ze zagen de verhuizing naar Spanje als een kans om nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en een nieuwe cultuur te leren kennen.

Verwachting reality

In de serie ‘Een Huis Vol Emigreert’ wordt de familie Jelies gevolgd op hun spannende reis van Nederland naar Spanje. Kijkers kunnen een intiem kijkje verwachten in de uitdagingen en triomfen die komen kijken bij het verhuizen naar een nieuw land. Hun openhartigheid en oprechtheid hebben hen geliefd gemaakt bij de kijkers van ‘Een Huis Vol’. In deze nieuwe reality zullen ze hun ervaringen en emoties delen rondom hun grote verhuizing.

Naast de persoonlijke aspecten van de verhuizing, biedt de serie ook een blik op de praktische kant van emigreren. Denk aan het vinden van een nieuw huis, het regelen van scholing voor de kinderen en het aanpassen aan een nieuwe cultuur en taal.

De serie zal ook de prachtige landschappen van Spanje laten zien, evenals de lokale cultuur en tradities. Dit geeft de kijkers de kans om Spanje te ervaren door de ogen van de familie Jelies.

Tot slot belooft de serie een eerlijk en realistisch beeld te geven van het leven als een groot gezin in het buitenland. De ups en downs, de vreugde en de worstelingen – alles komt aan bod in ‘Een Huis Vol Emigreert’.

Grote gezinnen in Spanje

Zodra je een stap in de nieuwe reality ‘Een Huis Vol Emigreert’ zet, ontdek je een wereld van grote gezinnen in Spanje. Spanje heeft strikte en specifieke regelingen voor grote gezinnen (familias numerosas). Maar voordat we dat bespreken, vragen we ons af: wat definieert precies een ‘groot gezin’ in de Spaanse context? 

Simpel gezegd, een ‘groot gezin’ in Spanje is over het algemeen gedefinieerd als een gezin met drie of meer kinderen. Echter, deze definitie kan variëren, afhankelijk van de autonome regio. Sommige regio’s kunnen bijvoorbeeld een gezin met twee kinderen ook als ‘groot’ aanmerken, vooral als deze kinderen gehandicapt zijn. 

Voor deze gezinnen heeft Spanje heel veel voordelen en voorzieningen. Deze omvatten belastingvoordelen, kortingen op openbare diensten zoals woningvoorziening en onderwijs, en prioriteitstoegang tot bepaalde sociale diensten. De officiële term hiervoor is “regelingen voor grote gezinnen” (regulaciones para las familias numerosas). 

De laatste cijfers uit 2021 laten zien dat er 795.923 grote gezinnen zijn in Spanje. Andalusië is met 152.869 grote gezinnen de regio met de meeste ‘familias numerosas’, gevolgd door Catalonië met 150.164, Madrid met 138.085, Valencia regio met 76.619 en Castilla-La Mancha met 41.139 grote gezinnen. 

Dus, terwijl je wegdoezelt bij de ontsnappingen van de familie Jelies naar het prachtige, zonovergoten Spanje op ‘Een huis vol emigreert’, hou in gedachten dat er specifieke regels en voordelen zijn die voor hen zijn ontworpen, alleen omdat ze een groot gezin zijn zoals gedefinieerd door de Spaanse wetten.

Ga naar de inhoud