Eerste selfie-museum van Spanje in Extremadura geopend

Eerste selfie-museum van Spanje in Extremadura geopend
Beeld: Yass! Museum / instagram

Eerste selfie-museum van Spanje in Extremadura geopend

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BADAJOZ – In een klein dorp in de provincie Badajoz in de regio Extremadura heeft een 33-jarige initiatiefnemer het eerste selfie-museum van Extremadura, Spanje en misschien wel heel Europa geopend. Het ‘Yass! Museum’ werd geopend in het dorp Puebla de la Calzada waar naast de ruim 5.000 inwoners ook nieuwsgierigen in 20 verschillende ruimtes de leukste selfies kunnen maken.

Is het een museum of een fotostudio? Dat kun je natuurlijk afvragen als je het ‘Yass! Museum’ binnenloopt met de smartphone in de aandacht. In dit museum, volgens de bedenker het eerste in zijn soort van Extremadura, Spanje en waarschijnlijk heel Europa, is het mogelijk om in 20 verschillende ruimtes een selfie te nemen, alleen of in groepsverband.

Het was de nu 33-jarige Alfonso Lopez, danser van beroep en regelmatig te zien op de Spaanse televisie, die besloot van het drukke Madrid terug te verhuizen naar zijn dorp in Extremadura, Pueblo de la Calzada. Daar opende Lopez het eerste selfie-museum van Extremadura.

De bedoeling is eigenlijk dat de bezoekers van het ‘Yass! Museum’ de 20 verschillende ingerichte ruimtes betreden om daar de leukste selfies te maken. Deze gespecialiseerde ruimtes waarvan er veel op de Instagram-account van het museum te zien zijn, worden regelmatig aangepast en veranderd om het interessant te maken.

Zo is er een grote ballenbak (voor jong en oud), een Amerikaanse supermarkt met winkelwagentje, een feesttafel met ballonnen, een rodeo, een liefdeskamer, een ruimte vol met slingers, een engelenkamer, een kamer met juwelen etc.

Sinds dat het selfie-museum is geopend zijn er meer dan 500 bezoekers naar het kleine dorp gekomen om te genieten van het museum dat 10 euro entree kost. Hieronder een kleine impressie van de mogelijkheden.

Ga naar de inhoud