IKEA opent twee nieuwe stadswinkels aan de Avenida Diagonal en in Glories in Barcelona

IKEA opent twee nieuwe stadswinkels aan de Avenida Diagonal en in Glories in Barcelona
Beeld: IKEA / Swedish Bite Japan

IKEA opent twee nieuwe stadswinkels aan de Avenida Diagonal en in Glories in Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse stad Barcelona krijgt er weer een nieuwe IKEA-winkel bij. Dit keer echter niet een traditionele IKEA-meubelwinkel, maar een stadswinkel gelegen aan de Avenida Diagonal nummer 532 in het Colonial gebouw. Het gaat om een stedelijke winkel met voor het eerst in Barcelona een bar en terras.

IKEA gaat de inzet in Barcelona versterken met de opening van twee stedelijke winkels op iconische locaties in de stad, wat een primeur is voor dit formaat in de Catalaanse hoofdstad. De openingen zullen leiden tot een investering van bijna 10 miljoen euro en de creatie van meer dan 100 nieuwe directe banen. 

Met als doel zijn aanwezigheid te versterken in het hart van de Catalaanse hoofdstad en dichter bij de inwoners te zijn, opent IKEA aan deze zomer de IKEA Diagonal. Het betreft een stedelijke winkel die gevestigd zal zijn op nummer 532 van de Avenida Diagonal. De nieuwe winkel bevindt zich in een pand van Colonial en is gelegen op het centrale punt waar vele decoratiewinkels in de stad zich concentreren.

Deze nieuwe stedelijke winkel zal een commerciële oppervlakte hebben van 1.525 m², verdeeld over twee verdiepingen, waar 2.500 producten uitgestald staan, waarvan 1.000 artikelen direct te koop zijn. Bovendien hebben klanten van de winkel toegang tot het volledige assortiment van het merk via ‘assisted online shopping’. De nieuwe winkel in Barcelona zal ook beschikken over een horecagebied genaamd “Swedish Bite”, met een oppervlakte van 51 m² en een terras op de emblematische Avenida Diagonal.

Verder heeft IKEA ook aangekondigd dat aan het einde van de zomer een nieuwe winkel geopend wordt in het Westfield Glories winkelcentrum. DIt zal een winkel van 1.655 m2 zijn met ongeveer 2.500 producten waarvan 1.000 direct te koop zijn, waaronder de etenswaren uit de IKEA supermarkt.

Aan dezelfde Avenida Diagonal werd al eerder een ‘espacio de planificación’ geopend waar klanten hun keukens, badkamers en eventueel kastenwanden kunnen laten ontwerpen en bestellen. Verder zijn er rond Barcelona nog meer winkels te vinden, zoals drie grote ‘normale’ winkels in Badalona, Sabadell en L’Hospitalet. Dan zijn er nog de ‘tiendas urbanas’ in Barcelona aan de Avenida Diagonal en Les Roquetes maar ook in Lleida, Girona en Tarragona.

Ga naar de inhoud