Nieuwe zesdelige miniserie over ‘La Isla Bonita’ La Palma om het eiland te leren kennen

Nieuwe zesdelige miniserie over ‘La Isla Bonita’ La Palma om het eiland te leren kennen
Beeld: Freepik

Nieuwe zesdelige miniserie over ‘La Isla Bonita’ La Palma om het eiland te leren kennen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het toerismekantoor van het Canarische Eiland La Palma heeft recent een zesdelige miniserie op de Sociale Media en YouTube geplaatst. In de ongeveer 7 minuten durende video’s onder de noemer ‘Mi Historia en La Palma’ vertellen buitenlanders die op het magische eiland wonen over hun leven en ervaringen. Daaronder ook de Nederlandse winkeleigenaar Danny die in onderstaande video zijn verhaal verteld.

We weten allemaal inmiddels wel dat alle acht Canarische Eilanden weer anders zijn en La Palma is daar geen uitzondering op. Om het eiland op een andere manier te promoten door buitenlandse bewoners aan het woord te laten, heeft de Área del Turismo van La Palma zes korte video’s laten maken.

In de video’s zijn de bekendste bezienswaardigheden van het eiland La Palma te zien zoals Roque de Los Muchachos, het Bosque de los Tilos of Los volcanes del sur maar de beelden worden vergezeld door de verhalen van de hoofdrolspelers, de buitenlanders die op La Palma wonen en werken.

Video’s

In de eerste video zien we de Peter Sørenses uit Denemarken die als computerdeskundige werkt bij de telescoop NOT (Telescopio Óptico Nórdico) in het Observatorio del Roque de Los Muchachos. In de tweede video is de Duitse Ina Stohanzl te zien die een restaurant heeft op het eiland.

In de derde video zien we de Zweedse muzikant Anton Hosinsky die spreekt over zijn jarenlange ervaring als bewoner van La Palma. In de vierde video is het verhaal te horen van de Zwitserse Martina Rasi die biologisch landbouwster is.

Nederlander

In de vijfde video is het verhaal van de Nederlander Danny Cornet te horen die een winkel heeft in de plaats Mazo met antieke en vintage spullen die zijn verhaal in het Nederlands verteld.

Zo legt Danny uit hoe hij op het eiland belandde, hoe zijn hele hebben en houwen in twee containers naar La Palma werd gestuurd, over de natuur en de prachtige ‘Mar de Nubes’ maar ook over de architectuur, de speciale deurkloppers en de gastvrijheid van de bewoners van La Palma.

De zesde video wordt op maandag 29 maart op dit kanaal op YouTube geplaatst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.