Minister-president Rutte op bezoek bij premier Sánchez en Koning Felipe VI in Spanje

Minister-president Rutte op bezoek bij premier Sánchez en Koning Felipe VI in Spanje
Beeld: Europa Press / bijeenkomst in juli 2020

Minister-president Rutte op bezoek bij premier Sánchez en Koning Felipe VI in Spanje

MADRID – De Nederlandse minister-president Rutte reist woensdag 30 maart naar Madrid voor een bezoek aan minister-president Sánchez van Spanje, een audiëntie bij Koning Felipe VI en een toespraak bij de Fundación Carlos de Amberes **.

In het Prado Museum in Madrid houdt minister-president Rutte de Herdenkingslezing (Lección Conmemorativa) van de Fundación Carlos de Amberes, een stichting gericht op culturele projecten en evenementen. Premier Sánchez is daarbij ook aanwezig. In de lezing gaat de minister-president in op de bilaterale relatie tussen Spanje en Nederland en op het belang van eensgezinde samenwerking in de EU en de NAVO.  

Direct na de lezing gaat minister-president Rutte op audiëntie bij Koning Felipe VI op het Zarzuela paleis in Madrid. Aansluitend aan de audiëntie wordt minister-president Rutte op het paleis van Moncloa ontvangen door minister-president Sánchez voor een bilateraal gesprek en werkdiner. Op de agenda staan onder meer: de oorlog in Oekraïne, de Europese energiemarkt en economische groei en innovatie.

** De Carlos de Amberes Foundation is een Spaanse liefdadigheidsstichting in Madrid. Het werd opgericht toen de Vlaamse koopman met zetel in Madrid Karel van Antwerpen (Carlos de Amberes) in 1594 zijn goederen schonk om een ​​hostel te creëren. Carlos of Karel/Charles was geboren in Antwerpen en schonk al zijn bezittingen om mensen uit de Lage Landen die Spanje bezochten te ondersteunen. Bekijk de website van de stichting.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.