Search
menu
Search

Minister-president Rutte op bezoek bij premier Sánchez en Koning Felipe VI in Spanje

Minister-president Rutte op bezoek bij premier Sánchez en Koning Felipe VI in Spanje
Beeld: Europa Press / bijeenkomst in juli 2020

Minister-president Rutte op bezoek bij premier Sánchez en Koning Felipe VI in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse minister-president Rutte reist woensdag 30 maart naar Madrid voor een bezoek aan minister-president Sánchez van Spanje, een audiëntie bij Koning Felipe VI en een toespraak bij de Fundación Carlos de Amberes **.

In het Prado Museum in Madrid houdt minister-president Rutte de Herdenkingslezing (Lección Conmemorativa) van de Fundación Carlos de Amberes, een stichting gericht op culturele projecten en evenementen. Premier Sánchez is daarbij ook aanwezig. In de lezing gaat de minister-president in op de bilaterale relatie tussen Spanje en Nederland en op het belang van eensgezinde samenwerking in de EU en de NAVO.  

Direct na de lezing gaat minister-president Rutte op audiëntie bij Koning Felipe VI op het Zarzuela paleis in Madrid. Aansluitend aan de audiëntie wordt minister-president Rutte op het paleis van Moncloa ontvangen door minister-president Sánchez voor een bilateraal gesprek en werkdiner. Op de agenda staan onder meer: de oorlog in Oekraïne, de Europese energiemarkt en economische groei en innovatie.

** De Carlos de Amberes Foundation is een Spaanse liefdadigheidsstichting in Madrid. Het werd opgericht toen de Vlaamse koopman met zetel in Madrid Karel van Antwerpen (Carlos de Amberes) in 1594 zijn goederen schonk om een ​​hostel te creëren. Carlos of Karel/Charles was geboren in Antwerpen en schonk al zijn bezittingen om mensen uit de Lage Landen die Spanje bezochten te ondersteunen. Bekijk de website van de stichting.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?