10x 2-euromunten die tot wel 600 euro waard kunnen zijn

10x 2-euromunten die tot wel 600 euro waard kunnen zijn
Beeld: Canva

10x 2-euromunten die tot wel 600 euro waard kunnen zijn

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Verzamelaars zijn gek op euromunten die speciaal zijn of waar slechts een kleine oplage van is. De internationale verzamelaars zijn dan ook soms bereid om tot wel 1.000 euro of meer te betalen voor een simpele 2-euromunt die net iets specialer is dan de andere euromunten. Hieronder enkele van deze speciale munten die veel geld waard kunnen zijn waaronder slechts één 2-euromunt uit Spanje en één munt uit Nederland.

Elk Euroland mag jaarlijks twee herdenkingsmunten uitgeven. Deze munten hebben dezelfde kenmerken en eigenschappen en dezelfde gemeenschappelijke zijde als de gewone 2-euromunten. Wat ze onderscheidt, is het herdenkingsontwerp op de nationale zijde. Alleen de 2-euromunt kan voor herdenkingsmunten worden gebruikt en dat maakt deze munt dus zo speciaal. Er zijn namelijk 2-euromunten waar er maar een paar duizend van geslagen worden en daarvan gaat de waarde enorm omhoog.

De onderstaande 2-euromunten zouden zomaar bij jou thuis in de portemonnee kunnen zitten of in een la liggen. De 2-euromunten die als herdenkingsmunt worden uitgegeven zijn namelijk gewoon wettige betaalmiddelen en hebben aan één kant (de nationale) een ander uiterlijk. Heb jij een van onderstaande munten in je bezit, kijk dan wat deze bij de verzamelaars waard kan zijn? Helaas kunnen we vanwege copyright geen afbeeldingen plaatsen van de 2-euromunten die hieronder zijn beschreven.

San Marino 2 euro “Donatello” – 400 tot 600 euro

Deze munt is uitgegeven door San Marino ter ere van de beroemde beeldhouwer Donatello en is gemaakt van zilver. Er zijn slechts 80.000 exemplaren van deze munt geslagen, waardoor hij erg zeldzaam is.

Vaticaanstad “Sede Vacante” – 300 tot 500 euro

Deze munt is uitgegeven door het Vaticaan ter ere van de periode tussen twee pausen in, wanneer er geen paus is. Er zijn slechts 80.000 exemplaren van deze munt geslagen.

Griekenland “Olympische Spelen Athene” – 150 tot 250 euro

Deze munt is uitgegeven door Griekenland ter ere van de Olympische Spelen in Athene in 2004. Er zijn slechts 7,5 miljoen exemplaren van deze munt geslagen.

Finland “Mannerheim” – 100 tot 200 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van de Finse maarschalk Gustav Mannerheim en er zijn slechts 1,5 miljoen exemplaren van deze munt geslagen.

Duitsland “Schleswig-Holstein” – 80 tot 120 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein en er zijn slechts 30 miljoen exemplaren van deze munt geslagen.

Portugal “Treaty of Rome” – 50 tot 100 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van de ondertekening van het Verdrag van Rome en er zijn slechts 525.000 exemplaren van deze munt geslagen.

Cyprus “Kykko-klooster” – 50 tot 100 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van het Kykko-klooster en er zijn slechts 750.000 exemplaren van deze munt geslagen.

Malta “Schilderij Caravaggio” – 40 tot 80 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van het schilderij van Caravaggio en er zijn slechts 430.000 exemplaren van deze munt geslagen.

Spanje “Santiago de Compostela” – 20 tot 40 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en er zijn slechts 4 miljoen exemplaren van deze munt geslagen.

Nederland “Erasmus” – 10 tot 20 euro

Deze munt is uitgegeven ter ere van de Nederlandse humanist Erasmus en er zijn 5 miljoen exemplaren van deze munt geslagen.

Belangrijk

Het is belangrijk op te merken dat de prijzen voor deze munten afhankelijk zijn van de staat waarin ze zich bevinden en de hoeveelheid beschikbare exemplaren op de markt. Het is altijd verstandig om een ​​ervaren muntenverzamelaar te raadplegen voordat je een aankoop doet of een prijs bepaalt voor jouw verzameling.

Er zijn veel factoren die de waarde van een munt kunnen beïnvloeden, zoals zeldzaamheid, historische betekenis, materiaal en staat. Sommige munten zijn gewild vanwege hun esthetische waarde of thema, terwijl andere vanwege hun beperkte oplage of historische context.

Als je geïnteresseerd bent in het verzamelen van euromunten, is het belangrijk om je onderzoek te doen en te leren over de verschillende factoren die de waarde van munten beïnvloeden. Er zijn veel online bronnen en gemeenschappen waar je informatie kunt vinden en in contact kunt komen met andere verzamelaars.

Al met al zijn er dus enkele twee euromunten die veel geld waard zijn, maar het is belangrijk om de marktwaarde en andere factoren in overweging te nemen voordat je besluit te kopen of te verkopen.

LET OP: De prijzen vermeld in dit artikel zijn uit diverse andere artikelen van gespecialiseerde websites voor muntverzamelaars gehaald. De redactie weet verder niets van deze munten af en heeft ook niet de intentie euromunten te kopen of verkopen. Dit artikel is puur informatief geschreven.

Ga naar de inhoud