Search
menu
Search

Het bijzondere kasteel dat een man in zijn tuin bouwde in een dorp in Burgos

Het bijzondere kasteel dat een man in zijn tuin bouwde in een dorp in Burgos
Beeld: Google Streetview / screenshot

Het bijzondere kasteel dat een man in zijn tuin bouwde in een dorp in Burgos

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Met geduld en wilskracht kan de mens veel bereiken. In het kleine Cebolleros, een dorp in de provincie Burgos in Castilië en León, bouwde een buurtbewoner in de jaren 70 eigenhandig een kasteel.

Het stenen gebouw, met twee torens met kantelen en een grote toegangspoort staat in het kleine Cebolleros, een dorp in de provincie Burgos. Door die beschrijving zou je al snel denken dat het om een Middeleeuws kasteel gaat, maar nee, in werkelijkheid dateert het gebouw uit de jaren 70. De architect? Serafín Villarán, die met alle wil van de wereld zijn droom tot werkelijkheid bracht.

De geschiedenis van het kasteel, luisterend naar de naam Castillo de las Cuevas (kasteel der grotten) gaat terug tot het jaar 1978. Serafín Villarán, toen 40 jaar oud, droomde ervan zijn eigen fort te bouwen. Hij begon aan de bouwwerken bovenop twee oude bodega’s (wijnkelders). 

Twintig jaar lang spendeerde hij al zijn weekends en vakantiedagen aan het kasteel. Hij gebruikte daarvoor keien en rotsblokken uit de nabijgelegen Nela rivier. In 1998 stierf Serafín, maar zijn dochters brachten het bouwwerk tot een einde als eerbetoon aan hun vader.

Het kasteel lijkt net een sprookjeskasteel. Verschillende verdiepingen zijn bezoekbaar. In totaal beslaat het kasteel 300 vierkante meter. Binnenin staan houten meubels en een echte open haard. Nieuwsgierigen kunnen het kasteel gratis bezoeken, er bestaat wel een mogelijkheid tot vrije bijdrage die naar het onderhoud van het gebouw gaat. Vanuit Burgos kost het je iets meer dan een uur over de BU-V-5021 tot aan Cebolleros.

Ga naar de inhoud