Half miljoen inwoners Valencia regio kunnen 90 euro voor boodschappen ontvangen

Half miljoen inwoners Valencia regio kunnen 90 euro voor boodschappen ontvangen
Beeld: YouTube / screenshot

Half miljoen inwoners Valencia regio kunnen 90 euro voor boodschappen ontvangen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op dinsdag heeft de regionale premier van de Comunidad Valenciana, Ximo Puig, aangekondigd dat er een voucher van 90 euro komt om de impact van de stijgende kosten van levensmiddelen te verlichten voor de kwetsbaarste gezinnen. De ‘Bono Cesta Compra’ voucher zal in de vorm van een prepaid kaart zijn en vier maanden geldig zijn vanaf de uitgiftedatum.

Het bedrag kan uitsluitend worden gebruikt voor de aankoop van voedsel in supermarkten of voedingswinkels in de Valencia regio, zoals de Mercadona, Carrefour, Consum, Día, El Corte Inglés, SPAR, Lidl en MasyMas. Het programma begint halverwege april en loopt tot 15 juli van dit jaar. De regionale overheid draagt ​​48,4 miljoen euro bij aan dit initiatief.

Het programma zal ten goede komen aan bewoners van de Valencia regio (provincies Valencia, Alicante en Castellón) met een gezinsinkomen van niet meer dan 21.000 euro. Dit zal in totaal van toepassing zijn op een half miljoen gezinnen. Er is een informatieve website beschikbaar over het initiatief op https://bonocesta.gva.es/, zoals aangegeven door bronnen van het ministerie van Financiën.

De ‘Bono Cesta Compra’ zal functioneren als een prepaid kaart die gebruikt kan worden bij elke supermarkt of voedingswinkel in de Valencia regio. Volgens de regionale overheid kunnen tot een half miljoen Valencianen deze hulp ontvangen als ze erom vragen. Daarnaast is de kaart verenigbaar met het Ingreso Mínimo Vital (sociale uitkering Spanje), de Renta Valenciana de Inclusión (sociale uitkering van Valencia) en de 200 euro hulp van de Spaanse regering, die tot 31 maart kan worden aangevraagd.

Alle inwoners van de Valencia regio die ingeschreven staan (geregistreerd bij de gemeente) kunnen de voucher aanvragen, op voorwaarde dat hun huishoudens een gezamenlijk jaarinkomen hebben van niet meer dan 21.000 euro. De periode om de voucher aan te vragen begint in april en eindigt op 15 juli. Na ontvangst hebben de ontvangers vier maanden de tijd om de prepaid kaart te gebruiken, waarop 90 euro zal staan.

Ga naar de inhoud