Nieuw interactief ballonnen museum in Madrid geopend

Nieuw interactief ballonnen museum in Madrid geopend
Beeld: Balloon Museum / facebook

Nieuw interactief ballonnen museum in Madrid geopend

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Eén van de nieuwste musea in Madrid is het recent geopende ‘Balloon museum’. De tak van de pop-art blijkt erg populair en kan nu zelfs interactief beleefd worden. In de ruimte exposeren vele beroemde kunstenaars van over de hele wereld met verschillende werken. Deze zijn uiteraard allemaal gemaakt van ballonnen. Het reizende museum zal later dit jaar ook Barcelona bezoeken.

De werken zijn te vinden in alle soorten, maten en kleuren. Er zijn achttien internationale artiesten die een sensorische en interactieve ervaring bieden aan de bezoekers die van deze innovatieve ontwikkeling gebruik willen maken. De bezoekers geven zelf het leven aan de sociale rondleiding. 

Het meest interessante is de mogelijkheid om kunst en interactie te verbinden. Hierdoor verandert het publiek in een onderdeel van het kunstwerk. Daarnaast is het idee dat zowel jongeren als ouderen van de ervaring kunnen genieten gedurende zestig minuten. 

Dit alles is op dit moment al mogelijk. Het museum opende haar deuren al op 18 maart. Het is echter geen vaste expositie. De ervaring is te beleven tot 23 juli in Casa de Campo. De entreeprijs is 12,50 euro, maar kinderen van onder de vier jaar mogen gratis naar binnen. Toegangskaartjes kunnen gekocht worden in de El Corte Inglés (een groot warenhuis in Spanje). 

Overigens is er nog een onderdeel van deze expositie die je niet mag missen. Dat zijn de foto’s van de deelnemers die zichtbaarheid geven aan deze creaties van hedendaagse kunst. Eén van de zalen ging zelfs viraal nadat deze te zien was in de populaire Netflix-serie ‘Emily in Paris’. 

Het is niet de eerste keer dat de expositie te zien is. Ook Rome, Milaan en Parijs konden al genieten van de ervaring. Daar waren tot nu toe al 1,5 miljoen bezoekers aanwezig. Na het bezoek aan Madrid gaat de expositie verder naar Barcelona, Londen, Berlijn, Wenen, Miami, Los Angeles, San Francisco en New York. Bekijk HIER de website voor data en meer informatie.

Ga naar de inhoud