Spanje’s meest geliefde voetballer Iniesta neemt afscheid van FC Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje’s meest geliefde voetballer Iniesta neemt afscheid van FC Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het is een feit, Spanje’s meest geliefde voetballer Andrés Iniesta heeft deze vrijdag tijdens een persconferentie aangegeven wat iedereen eigenlijk al wist. De middenvelder heeft besloten dat dit zijn laatste seizoen zal zijn bij zijn club FC Barcelona en hij op 34-jarige leeftijd na een carrière van 22 jaar bij de Catalaanse club zijn voetbalschoenen in Spanje in de kast zal zetten. Eerder gaf Iniesta ook al aan dat het WK in Rusland zijn laatste internationale wedstrijd zal zijn voor het Spaanse elftal.

Andrés Iniesta speelt al sinds zijn twaalfde bij FC Barcelona waar hij in de La Masia opleidingsschool begon om uit te groeien tot een van Spanje’s meest geliefde voetballer op dit moment. Iniesta heeft 22 jaar gespeeld bij FC Barcelona en heeft nooit interesse gehad om ergens anders te voetballen maar op zijn 34e jaar is het voor hem genoeg geweest.

Iniesta is de enige speler die door iedereen geliefd is, dat wil zeggen alle voetbalfans in Spanje houden van Iniesta, klappen voor hem en hebben respect voor de man die hen de eerste WK-titel wist te geven door te scoren tegen Nederland tijdens het WK in 2010. In totaal heeft Iniesta 31 titels gewonnen met zijn voetbalclub maar ging de Gouden Bal aan hem voorbij, iets waar France Football zich voor excuseert omdat men inziet dat Iniesta deze wel had moeten winnen tijdens zijn loopbaan, vooral na het WK 2010 toen Messi er met de bal vandoor gaan.

Teamgenoten, voetbal-collega’s, trainers, de pers, Spanjaarden en voetbalfans over de hele wereld (wellicht een beetje overdreven en misschien niet zo in Nederland) houden van Iniesta, niet alleen vanwege zijn uitstekende voetbal en controle over de bal maar ook vanwege het feit dat Iniesta normaal is. Dat wil zeggen, geen vreemde haarkleur, geen tatoes, geen ringen in de neus en oren, geen vreemd gedrag, geen vals spel etc. Iniesta is voor velen de “normaalste voetballer” van Spanje.

Na 22 jaar voetballen bij FC Barcelona waarvan de meeste jaren op topniveau bij het eerste elftal waarbij hij ook de aanvoerder werd gedurende zijn laatste jaren, zal Iniesta dus op zijn 34e na dit seizoen afscheid nemen bij FC Barcelona. Het is nog niet bekend wat Iniesta nu gaat doen, of hij gaat met pensioen en gaat zijn tijd besteden aan zijn bodega en andere activiteiten of hij gaat nog enige tijd spelen bij het Chinese Chongqing Dangdai Lifan.

Ga naar de inhoud