skip to Main Content
Spanje’s meest geliefde voetballer Iniesta neemt afscheid van FC Barcelona
La Vanguardia

Spanje’s meest geliefde voetballer Iniesta neemt afscheid van FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

La Vanguardia

VOETBAL – Het is een feit, Spanje’s meest geliefde voetballer Andrés Iniesta heeft deze vrijdag tijdens een persconferentie aangegeven wat iedereen eigenlijk al wist. De middenvelder heeft besloten dat dit zijn laatste seizoen zal zijn bij zijn club FC Barcelona en hij op 34-jarige leeftijd na een carrière van 22 jaar bij de Catalaanse club zijn voetbalschoenen in Spanje in de kast zal zetten. Eerder gaf Iniesta ook al aan dat het WK in Rusland zijn laatste internationale wedstrijd zal zijn voor het Spaanse elftal.

Andrés Iniesta speelt al sinds zijn twaalfde bij FC Barcelona waar hij in de La Masia opleidingsschool begon om uit te groeien tot een van Spanje’s meest geliefde voetballer op dit moment. Iniesta heeft 22 jaar gespeeld bij FC Barcelona en heeft nooit interesse gehad om ergens anders te voetballen maar op zijn 34e jaar is het voor hem genoeg geweest.

Iniesta is de enige speler die door iedereen geliefd is, dat wil zeggen alle voetbalfans in Spanje houden van Iniesta, klappen voor hem en hebben respect voor de man die hen de eerste WK-titel wist te geven door te scoren tegen Nederland tijdens het WK in 2010. In totaal heeft Iniesta 31 titels gewonnen met zijn voetbalclub maar ging de Gouden Bal aan hem voorbij, iets waar France Football zich voor excuseert omdat men inziet dat Iniesta deze wel had moeten winnen tijdens zijn loopbaan, vooral na het WK 2010 toen Messi er met de bal vandoor gaan.

Teamgenoten, voetbal-collega’s, trainers, de pers, Spanjaarden en voetbalfans over de hele wereld (wellicht een beetje overdreven en misschien niet zo in Nederland) houden van Iniesta, niet alleen vanwege zijn uitstekende voetbal en controle over de bal maar ook vanwege het feit dat Iniesta normaal is. Dat wil zeggen, geen vreemde haarkleur, geen tatoes, geen ringen in de neus en oren, geen vreemd gedrag, geen vals spel etc. Iniesta is voor velen de “normaalste voetballer” van Spanje.

Na 22 jaar voetballen bij FC Barcelona waarvan de meeste jaren op topniveau bij het eerste elftal waarbij hij ook de aanvoerder werd gedurende zijn laatste jaren, zal Iniesta dus op zijn 34e na dit seizoen afscheid nemen bij FC Barcelona. Het is nog niet bekend wat Iniesta nu gaat doen, of hij gaat met pensioen en gaat zijn tijd besteden aan zijn bodega en andere activiteiten of hij gaat nog enige tijd spelen bij het Chinese Chongqing Dangdai Lifan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Hulde voor een groot voetballer, een geweldig mens en iemand die in het hele land overal staande ovaties kreeg.

    Dat hij nu net tegen Nederland een goal maakt om Spanje wereldkampioen te maken, is hem vergeven hahaha….Had Robben die bal eerder iets hoger geschoten dan waren wij het geweest…maar het doet niets af aan hoe briljant Iniesta als voetballer is.

    Nog een keer gezegd, geweldig hoe ook de Sevilla fans op stonden toen hij tijdens de Copa del Rey een applaus wissel kreeg….

    Het is geen adios, want hij blijft nog wel even spelen en we zien hem op de WK in Rusland nog zeker terug!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken