FC Barcelona wint voor 26e keer de La Liga landstitel

Oeps ... foto ontbreekt!

FC Barcelona wint voor 26e keer de La Liga landstitel

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Met nog drie wedstrijden te gaan in de Spaanse voetbalcompetitie La Liga is een ding sinds zaterdagavond zeker. FC Barcelona is nu al de landskampioen en wist dat te doen door met 1-0 van Levante te winnen en dat ook nog eens voor eigen publiek in het Camp Nou stadion. Barcelona heeft haar 26e landstitel binnen dankzij een doelpunt van invaller Messi.

FC Barcelona moet nog drie wedstrijden spelen (Celta de Vigo, Getafe, Eibar) maar de Catalaanse club wist in speelronde 35 van de 38 al landskampioen te worden. Barcelona wist dat te doen met 83 punten met als nummer twee Atlético Madrid (74) en Real Madrid (65).

Het is voor FC Barcelona de 26e keer dat ze de Spaanse voetbalcompetitie winnen waarmee ze 7 overwinningen minder hebben dan de 33 van Real Madrid. FC Barcelona heeft echter de laatste jaren de meeste overwinningen op naam staan zoals de 4 van de laatste 5 competities; 7 van de laatste 10; 10 van de laatste 20 en 15 van de laatste 30 competities.

Johan Cruyff heeft met FC Barcelona de meeste La Liga’s weten te winnen, te weten 4 tussen 1991 en 1994. Cruyff wordt gevolgd door Pep Guardiola met 3 overwinningen tussen 2009 en 2011. De huidige trainer Ernesto Valverde heeft zijn tweede seizoen 2018/2019 ook weten te winnen waarmee hij zich in het rijtje heeft geplaatst tussen andere trainers met twee overwinningen zoals Enrique Fernández, Ferdinand Daučík, Helenio Herrera, Louis van Gaal, Frank Rijkaard en Luis Enrique. De trainers James Bellamy, José Samitier, Rinus Michels, Terry Venables en Tito Vilanova wonnen ieder een La Liga titel.

Tijdens het seizoen 2018/2019 is Lionel Messi de topscorer geworden met 34 doelpunten tot nu toe (met nog 3 wedstrijden te gaan). Messi’s collega Luis Suarez wist 21 doelpunten te maken, hetzelfde aantal (tot nu toe) als Karim Benzema van Real Madrid.

FC Barcelona heeft de eerste belangrijke titel van dit voetbalseizoen binnen, La Liga. De Catalaanse topclub doet echter nog mee met twee andere belangrijke competities zoals de Copa del Rey competitie waarbij de finale op 25 mei tegen Valencia wordt gespeeld en de Champions League waarbij Barcelona op woensdag 1 mei de eerste halve finale wedstrijd tegen Liverpool moet spelen.

Ga naar de inhoud