Search
menu
Search

Meer Spanjaarden zoeken naar woningen buiten de steden

Meer Spanjaarden zoeken naar woningen buiten de steden
Beeld: Pixabay

Meer Spanjaarden zoeken naar woningen buiten de steden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als er een ding is waar de Spanjaarden ten tijde van de noodtoestand en het verplichte thuisisolement mee geconfronteerd worden is dat de woning waar men al zes weken verplicht in quarantaine moet verblijven. Men mist nu plots een tuin, een terras, een groot balkon, meer zonlicht, meer buitenlucht en meer vrijheid binnen de eigen woning/tuin. Daarom zijn er veel Spanjaarden op internet aan het zoeken naar woningen die buiten de steden zijn gelegen.

De bekende websites in Spanje zoals Idealista, Fotocasa of Pisos hebben tijdens de noodtoestand gemerkt dat er veel gezocht wordt naar woningen buiten de stadscentra. Men is met name op zoek naar woningen met een eigen tuin, met een groot balkon of terras maar met name met een directe verbinding met de buitenlucht.

Het is nu tijdens de noodtoestand en corona-crisis niet het moment om woningen te kopen maar experts verwachten dat als de corona-crisis eenmaal voorbij is er meer vraag zal zijn naar woningen buiten de steden.

Daarbij gaat het om woningen die in de randsteden gelegen zijn maar omdat daar een gebrek is aan dit soort woningen en deze over het algemeen ook duurder zijn, wordt er ook meer gezocht naar woningen in de dorpen die nabij steden liggen.

Terwijl verschillende experts dus aangeven dat er meer mensen zoeken naar een verschillend type woning en dat deze trend zich voortzet na de corona-crisis, zijn er andere experts die menen dat dit niet zo’n vaart zal lopen. 

Tijdens een verplicht thuisisolement is er weliswaar een wens om weg te gaan en te verhuizen naar woningen buiten de steden maar of dat eenmaal na de corona-crisis ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren wordt aan getwijfeld.

Uiteindelijk wil men toch dichtbij het werk, dichtbij de school, dichtbij winkels en culturele plaatsen wonen dan ergens op het platteland. Dat zal dan wel niet zo zijn tijdens een verplicht thuisisoelemnet maar als dat eenmaal voorbij is zal de wens om buiten een stad te wonen weer snel verdwijnen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?