Het Spaanse woord of zin van de dag (258)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (258)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Woensdag 28 april 2021

El miércoles 28 de abril de 2021
uitspraak: el mjerkoles beentiotjo de abril de dosmielbeentioeno

El miércoles de las palabrotas. De woensdag van de scheldwoorden, maar ook uitdrukkingen. En deze week gaat het over ziekenhuizen e.d. en daarbij vond ik deze wel toepasselijk.

  • Darse de alta – uitspraak: darse de alta – inschrijven voor diverse zaken
  • Hay que darse de alta – uitspraak: aai kè darse de alta – Men moet zich inschrijven
  • Darse de baja – uitspraak: darse de baga – uitschrijven voor diverse zaken (ook onder email zie je deze tekst staan om je uit te schrijven voor die emails.)
  • Estoy de baja – uitspraak: estoi de baga – ik ben ziek gemeld (niet aan het werk)
  • Él está ingresado – uitspraak: esta ingresado – hij is opgenomen

Binnenkort ga ik ALLE Spaanse woorden en zinnen van de dag herhalen. Meld je aan bij: www.facebook.com/supergoedspaansleren Liever Instagram? Dat kan ook via https://www.instagram.com/cintha_supergoedspaansleren.nl/

Ga naar de inhoud