Gaat deze Chinese campervan ook in Spanje voor 35.000 euro verkocht worden?

Gaat deze Chinese campervan ook in Spanje voor 35.000 euro verkocht worden?
Beeld: Maxus / web

Gaat deze Chinese campervan ook in Spanje voor 35.000 euro verkocht worden?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Er zijn steeds meer Chinese auto’s op de weg te zien. Merken zoals MG of Lynk & Co beginnen bekend te worden bij het grote publiek… en er zijn er nog veel meer op komst. Stel je eens voor dat dezelfde ontwikkeling zich voordoet in het camerasegment? Het is niet uitgesloten, want er zijn betaalbare en complete bestelwagens uit Azië die de traditionele merken zoals Volkswagen of Ford, en ook Europese aanpassers zoals Westfalia of Tinkervan, zouden kunnen uitdagen. Onderaan dit artikel een video-impressie van deze campervan (in het Chinees). 

Een goed voorbeeld hiervan is de Maxus RG20, die vergelijkbaar is met de Volkswagen California, maar veel betaalbaarder is. In China kost hij ongeveer 270.000 yuan, wat momenteel overeenkomt met zo’n 35.300 euro. Met die prijs zal de Maxus RG20 zeker een verkoopsucces zijn in Spanje en Europa.

Maxus is een automerk dat eigendom is van de Chinese fabrikant SAIC Motor Corporation Limited. Het merk werd opgericht in 2011 en maakt verschillende soorten bedrijfswagens en bestelwagens. In Spanje zijn standaard (benzine en diesel) maar ook elektrische Maxus-bestelwagens te koop sinds 2019. Er is echter geen nieuws bekend dat het Chinese merk ook van plan is om deze interessante campervan in Spanje en Europa te gaan verkopen.

De classificatie ‘compleet’ wat betreft deze campervan wordt bepaald door vele kwaliteiten, waaronder de aanwezigheid van vier slaapplaatsen, waarvan twee binnenin en twee op het dak in een tent. Omdat er zes zitplaatsen zijn, kunnen de twee overgebleven reizigers een tent gebruiken. De eetruimte is ontworpen voor vier personen en heeft een opvouwbare en uitschuifbare tafel, die ook ’s avonds kan worden gebruikt om bijvoorbeeld kaartspelletjes te spelen of een boek te lezen.

Met een kookplaat en koelkast, samen met een draagbaar toilet en een buitendouche, kun je onafhankelijk van campings in de camper leven en de bestemming kiezen die je wilt. En als je ook nog een buitenluifel hebt die aan de zijkant van de bestelwagen is bevestigd om buiten te leven op zonnige dagen, dan wordt het Chinese aanbod nog interessanter.

Helaas is deze campervan niet beschikbaar als dieselversie maar alleen als benzinemotor. De campervan heeft een turbomotor van 2,0 liter en 224 pk, gekoppeld aan een automatische transmissie met acht versnellingen, ontwikkeld door de specialist ZF.

Ga naar de inhoud