Britten krijgen een waarschuwing over toenemende toeristenfobie in Benidorm

Britten krijgen een waarschuwing over toenemende toeristenfobie in Benidorm.
Beeld: Visit Benidorm / facebook

Britten krijgen een waarschuwing over toenemende toeristenfobie in Benidorm

De recente protesten op de Canarische Eilanden tegen het huidige toeristische model, het gebrek aan huisvesting en de overexploitatie van natuurlijke hulpbronnen hebben een grote impact gehad op de Britse pers. Afgelopen zaterdag waarschuwde de tabloid The Sun zijn lezers dat dit klimaat van afwijzing van massatoerisme zich ook kan verspreiden naar een ander belangrijk zonne- en strandbestemming in Spanje: Benidorm.

The Sun, een van de meest gelezen Britse kranten, heeft een artikel gepubliceerd waarin wordt gewaarschuwd dat de protesten tegen het massatoerisme op de Canarische Eilanden zich kunnen verspreiden naar andere populaire toeristische bestemmingen in Spanje, zoals Benidorm. De krant citeert Fede Fuster, de voorzitter van de lokale hotelvereniging HOSBEC, die zijn bezorgdheid uitte over de protesten op de Canarische Eilanden.

Volgens The Sun hebben hotelondernemers in Benidorm toegegeven dat ze erg bezorgd zijn over de groeiende woede onder de Canarische eilandbewoners. Ze bestempelden de proliferatie van vakantiewoningen in Spanje als een ‘virus’. Fede Fuster, de voorzitter van HOSBEC, zei:

“We hebben met bezorgdheid gezien hoe mensen op de Canarische Eilanden een paar dagen geleden hebben geprotesteerd tegen de negatieve effecten van het toerisme. Dit is ernstig, het zou ons zorgen moeten baren en onze aandacht moeten trekken. Het delicate evenwicht tussen toeristen en inwoners dat we decennialang hebben kunnen handhaven, is verbroken.”

Toeristenfobie, ook wel bekend als anti-toerisme of toerismevrees, verwijst naar een negatieve houding en vijandigheid jegens toeristen en het toerisme in het algemeen. Het is een groeiend fenomeen in populaire toeristische bestemmingen waar de lokale bevolking de negatieve impact van het massatoerisme ervaart.

Benidorm is een populaire bestemming aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. Het staat bekend om stranden, nachtleven en vele hotels. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen, vooral uit het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen, naar deze kustplaats. Toerisme is de belangrijkste economische motor van Benidorm, met inkomsten uit accommodaties, restaurants, winkels en attracties.

Ga naar de inhoud