skip to Main Content
21 miljoen euro en 3 jaar bouwen aan Parador op Ibiza
Noudiari

21 miljoen euro en 3 jaar bouwen aan Parador op Ibiza

IBIZA – Turespaña heeft officieel in het staatsbulletin BOE aangekondigd dat er 21,1 miljoen euro beschikbaar is gesteld voor het afbouwen van de Parador op Ibiza. Als de werkzaamheden zo verlopen als men gepland heeft dan zal Ibiza over 36 maanden het eerste Balearen eiland zijn met een Parador de Turismo.

Na een jarenlange vertraging in de werkzaamheden van de nieuwe Spaanse Parador op het eiland Ibiza, lijkt het erop dat er een einde komt aan het wachten. Sinds 2009 is men bezig met de restauratie van het Castillo de Dalt Villa om daar een luxe Parador hotel in te vestigen.

De werkzaamheden van de Parador de Ibiza verlopen vanwege allerlei bureaucratische problemen, de crisis, de vondst van archeologische resten en de aanleg van de parking die deels onder de oude muur door moet erg traag. De gemeente heeft vorig jaar groen licht gegeven en Turespaña heeft nu 21,1 miljoen euro beschikbaar om over 36 maanden de Parador van Ibiza te openen.

De Parador is gevestigd in het Castell de Dalt Villa, hoog boven het centrum van de stad Eivissa. In het jaar 2009 is men begonnen met de verbouwing en restauratie van het oude kasteel om deze om te toveren tot een luxe hotel bestaande uit 67 kamers, een restaurant, een bar en twee zalen voor conferenties, bruiloften, feesten etc. Sinds 2011 wordt er echter niet meer gebouwd aan de Parador.

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse alsook internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ibiza heeft dit niet nodig, met al dat goedkope sekstoerisme en drugsproblemen, gebruik het geld liever om dat in te dammen.

  2. Naar de foto te beoordelen hebben al die miljoenen ertoe geleid dat het kasteel onherstelbaar is beschadigd. Wat een afschuwelijk lelijk gebouw!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by