Personeel Lidl Spanje gaat staken vanwege corona-maatregelen

Personeel Lidl Spanje gaat staken vanwege corona-maatregelen
Beeld: Lidl.es
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het winkelpersoneel van de Lidl supermarkten in Spanje wil op 4 juni gaan staken. De reden daarvoor is het gebrek van veiligheidsmaatregelen wat betreft het coronavirus in de winkels waardoor het personeel niet goed beschermd is. De Lidl keten respecteert de stakingsrechten van het personeel maar zegt dat ze alle maatregelen om besmettingen bij het personeel te voorkomen hebben genomen.

De vakbonden CC.OO en UGT hebben het personeel van de meer dan 600 Lidl supermarkten in Spanje opgeroepen om op donderdag 4 juni te gaan staken. Of alle werknemers ook daadwerkelijk gehoor geven aan de oproep om het werk neer te leggen is nog onbekend.

Volgens de vakbonden die uit naam van de werknemers spreken zijn er tijdens de noodtoestand toen alle Lidl winkels gewoon open zijn geweest door de leiding niet genoeg maatregelen genomen om het personeel en de klanten te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

De supermarktketen zelf zegt in een persbericht echter dat de Duitse keten van begin af aan alle mogelijke maatregelen heeft genomen om zowel de klanten als het personeel in de winkels, de logistieke centra en op de kantoren te beschermen. 

Zo hebben alle werknemers in de winkels mondkapjes gekregen, gezichtsmaskers, handschoenen en desinfecterende gels. Daarnaast zijn er in heel Spanje 6.500 plexiglas schermen geplaatst om de werknemers bij de kassa te beschermen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.