Personeel Lidl Spanje gaat staken vanwege corona-maatregelen

Personeel Lidl Spanje gaat staken vanwege corona-maatregelen
Beeld: Lidl.es

Personeel Lidl Spanje gaat staken vanwege corona-maatregelen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het winkelpersoneel van de Lidl supermarkten in Spanje wil op 4 juni gaan staken. De reden daarvoor is het gebrek van veiligheidsmaatregelen wat betreft het coronavirus in de winkels waardoor het personeel niet goed beschermd is. De Lidl keten respecteert de stakingsrechten van het personeel maar zegt dat ze alle maatregelen om besmettingen bij het personeel te voorkomen hebben genomen.

De vakbonden CC.OO en UGT hebben het personeel van de meer dan 600 Lidl supermarkten in Spanje opgeroepen om op donderdag 4 juni te gaan staken. Of alle werknemers ook daadwerkelijk gehoor geven aan de oproep om het werk neer te leggen is nog onbekend.

Volgens de vakbonden die uit naam van de werknemers spreken zijn er tijdens de noodtoestand toen alle Lidl winkels gewoon open zijn geweest door de leiding niet genoeg maatregelen genomen om het personeel en de klanten te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

De supermarktketen zelf zegt in een persbericht echter dat de Duitse keten van begin af aan alle mogelijke maatregelen heeft genomen om zowel de klanten als het personeel in de winkels, de logistieke centra en op de kantoren te beschermen. 

Zo hebben alle werknemers in de winkels mondkapjes gekregen, gezichtsmaskers, handschoenen en desinfecterende gels. Daarnaast zijn er in heel Spanje 6.500 plexiglas schermen geplaatst om de werknemers bij de kassa te beschermen.

Ga naar de inhoud