LEGO opent grootste ‘flagship store’ winkel van Spanje in Barcelona

LEGO opent grootste ‘flagship store’ winkel van Spanje in Barcelona
Beeld: LEGO.es / Facebook

LEGO opent grootste ‘flagship store’ winkel van Spanje in Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Deense speelgoedfabrikant LEGO bekend vanwege de gekleurde kunststofblokjes en -figuurtjes, gaat tegen het einde van 2021 de zevende gecertificeerde LEGO Store openen in Spanje. Dit keer gaat het echter om de grootste winkel die bekend zal zijn als de ‘flagship store’ die in Barcelona komt.

Op dit moment heeft LEGO in Spanje 6 gecertificeerde verkooppunten en winkels waarvan 2 in Barcelona, 2 in Madrid, 1 in Zaragoza en 1 in Sevilla. Daar komt tegen het einde van 2021 dus een 7e winkel bij, gelegen aan de bekende en glamoureuze Paseo de Gracia nummer 9 in Barcelona.

In 2021 is LEGO van plan wereldwijd 130 eigen winkels te openen en de nieuwe ‘flagship store’ in Barcelona is daar een van. 2020 werd afgesloten met 678 LEGO winkels wereldwijd waarvan er dus slechts 6 in Spanje te vinden zijn.

De ‘flagship store’ van LEGO moet een referentie worden van het Deense merk in Spanje. De winkel zelf zal 2.150 vierkante meter groot zijn en de plaats innemen van de kledingwinkel van het Franse modeconcern Kiabi. Stofzuigermaker Dyson had ook intereese in de winkelruimte om een grote Dyson Store te openen.

Het gaat goed met LEGO in Spanje want het afgelopen jaar (2020) en het marktaandeel van LEGO steeg in Spanje met 7,6% en de verkopen met 8,5% ten opzichte van 2019.

Ga naar de inhoud