LEGO opent grootste ‘flagship store’ winkel van Spanje in Barcelona

LEGO opent grootste ‘flagship store’ winkel van Spanje in Barcelona
Beeld: LEGO.es / Facebook

LEGO opent grootste ‘flagship store’ winkel van Spanje in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Deense speelgoedfabrikant LEGO bekend vanwege de gekleurde kunststofblokjes en -figuurtjes, gaat tegen het einde van 2021 de zevende gecertificeerde LEGO Store openen in Spanje. Dit keer gaat het echter om de grootste winkel die bekend zal zijn als de ‘flagship store’ die in Barcelona komt.

Op dit moment heeft LEGO in Spanje 6 gecertificeerde verkooppunten en winkels waarvan 2 in Barcelona, 2 in Madrid, 1 in Zaragoza en 1 in Sevilla. Daar komt tegen het einde van 2021 dus een 7e winkel bij, gelegen aan de bekende en glamoureuze Paseo de Gracia nummer 9 in Barcelona.

In 2021 is LEGO van plan wereldwijd 130 eigen winkels te openen en de nieuwe ‘flagship store’ in Barcelona is daar een van. 2020 werd afgesloten met 678 LEGO winkels wereldwijd waarvan er dus slechts 6 in Spanje te vinden zijn.

De ‘flagship store’ van LEGO moet een referentie worden van het Deense merk in Spanje. De winkel zelf zal 2.150 vierkante meter groot zijn en de plaats innemen van de kledingwinkel van het Franse modeconcern Kiabi. Stofzuigermaker Dyson had ook intereese in de winkelruimte om een grote Dyson Store te openen.

Het gaat goed met LEGO in Spanje want het afgelopen jaar (2020) en het marktaandeel van LEGO steeg in Spanje met 7,6% en de verkopen met 8,5% ten opzichte van 2019.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.