Het best bewaarde geheim van Mallorca: een strand tussen de kliffen waar elk jaar optredens plaatsvinden

Het best bewaarde geheim van Mallorca: een strand tussen de kliffen waar elk jaar optredens plaatsvinden
Beeld: Canva

Het best bewaarde geheim van Mallorca: een strand tussen de kliffen waar elk jaar optredens plaatsvinden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Dat Mallorca een van de geliefdste Spaanse bestemmingen is, hoeven we je niet meer te vertellen. Het eiland is niet zo groot, en dat betekent jammer genoeg ook dat de echte liefhebbers de meeste plekjes al kennen. Toch is er een verborgen strandje dat een goed bewaard geheim is gebleven.

Iedereen die al eens op Mallorca geweest is, weet dat er enkele van de mooiste stranden van Spanje verscholen liggen. Stranden met hagelwit zand, kristalhelder water of indrukwekkende kliffen. Een van de meest bijzondere strandjes is dat van Torrent de Pareis, een klein strandje dat tussen de hoge rotsen verscholen ligt.

Torrent de Pareis ligt in het noorden van Mallorca, aan de kust van de Sierra de Tramuntana, net op het einde van een vallei die door de rivier uitgehouwen werd. Het water zocht zich een weg naar zee en sneed zo een baai uit van nauwelijks 30 meter lang en 15 meter breed. Het water is er erg zuiver en heeft een appelblauwzeegroene schijn. Aan de randen van de baai rijzen rotsen op die tot wel 200 meter hoog zijn. Het hele landschap werd uitgeroepen tot natuurlijk monument, niet enkel omwille van haar schoonheid, maar ook omdat er een aantal zeldzame amfibieën thuis zijn.

Bovendien is het strand van Torrent de Pareis ook bekend omwille van de menselijke sfeer. Elk jaar in juli worden er namelijk een aantal optredens georganiseerd, waarbij de hoge kliffen voor een bijzondere akoestiek zorgen. Het gaat om een gratis bij te wonen concert dat elk jaar plaatsvindt op de eerste zondag van juli (in 2022 is dat 3 juli). Het concert duurt ongeveer een uur en er zijn meestal circa 3.000 bezoekers aanwezig die of lopend of via de boot naar het strand komen. Deze optredens vinden al plaats sinds 1964 toen de catalaanse schildert Coll Bardolet het eerste concert organiseerde.

De toegang naar het strand is niet evident. Eerst reis je tot in het dorp Sa Calobra, op 1,5 uur van Palma. In Sa Calobra begint een nauwe tunnel die op het strand van Torrent de Pareis uitgeeft.

Ga naar de inhoud