Nederlandse FC Utrecht-eigenaar koopt voetbalstadion in Antequera

Nederlandse FC Utrecht-eigenaar koopt voetbalstadion in Antequera
Beeld: @AntequeraCF / twitter

Nederlandse FC Utrecht-eigenaar koopt voetbalstadion in Antequera

MÁLAGA – De FC Utrecht-eigenaar en zakenman Frans van Seumeren heeft de afgelopen week een Spaans voetbalstadion gekocht. Het gaat om het Nuevo El Maulí stadion van Antequera CF in de gelijknamige gemeente Antequera in de provincie Málaga. Weliswaar heeft de Nederlander niet het hele stadion gekocht maar is hij voor 67% eigenaar geworden. 

Met bijna 70% van het voetbalstadion heeft de FC Utrecht-eigenaar een sterkere verbinding gemaakt tussen Antequera en Utrecht. Dat gebeurde het afgelopen seizoen al met de talentvolle 18-jarige speler Mawuli Mensah die van de Utrechtse jeugdopleiding naar Antequera CF kwam. Er wordt verder een verbinding gezocht naar de Utrechtse school voor talenten in Afrika en Antequera CF. 

Voetbalclub Antequera CF speelde in het seizoen 2021/22 in de tweede divisie (Segunda Division) van de Spaanse voetbalcompetitie, een plaats die de Andalusische club ook in het voetbalseizoen 2022/23 heeft weten te behouden.

Het gaat volgens de Andalusische club zeker niet om een miljoenen investering maar dankzij de Nederlander is de club schuldenvrij, en dat is heel wat in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.