Passagier probeert met 46 levende schildpadden en kreeften in handbagage van Alicante naar Denemarken te vliegen

Passagier probeert met 46 levende schildpadden en kreeften in handbagage van Alicante naar Denemarken te vliegen
Beeld: Guardia Civil

Passagier probeert met 46 levende schildpadden en kreeften in handbagage van Alicante naar Denemarken te vliegen

ALICANTE – Bij de standaard veiligheidscontrole van de handbagage bij de luchthaven Alicante-Elche, heeft de politie een wel heel vreemde ontdekking gedaan. Een buitenlandse passagier probeerde namelijk in zijn handbagage maar liefst 46 levende schildpadden en kreeften mee te nemen.

Bij een veiligheidscheck van de handbagage werd in een rolkoffer iets vreemds gezien. Toen het personeel de 64-jarige eigenaar van die koffer sommeerde deze te openen, zagen ze tientallen nog levende dieren. Het gaat om 46 schildpadden en kreeften die door de dierensmokkelaar in doorzichtig plastic verwikkeld waren zodat deze zich niet konden bewegen of in tuppers zaten.

Omdat het om beschermde dieren gaat werd de dieren- en milieu eenheid SEPRONA van de Guardia Civil politie ingeschakeld. De agenten bevestigden dat er 46 levende exemplaren van de volgende soorten in de koffer zaten: een roodwangschildpad (trachemys scripta elegans);  twee geelwangschildpadden (trachemys scriptascripta);  zes Moorse (Spaanse) beekschildpadden (tauremys leprosa) en zevenendertig Amerikaanse rivierkreeften (rode rivierkreeft).

De 64-jarige Deense smokkelaar kan tot drie maanden celstraf krijgen voor dierensmokkel van onder andere beveiligde diersoorten en voor dierenmishandeling. De zaak ligt inmiddels bij de rechter in Alicante. De schildpadden en kreeften zijn overgebracht naar het Centro de Recuperacion de Fauna Silvestre de Santa Faz.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.