Search
menu
Search

In deze Spaanse steden wordt men het oudst

In deze Spaanse steden wordt men het oudst
Beeld: via canva.com

In deze Spaanse steden wordt men het oudst

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens de Stedelijke Indicatoren van 2023, gepubliceerd door het Spaanse Statistiekbureau (INE), hebben de steden Majadahonda, Las Rozas en Pozuelo in de Madrid regio in Spanje de hoogste levensverwachting. Aan de andere kant bevinden zich Ceuta, La Línea de la Concepción (Cádiz) en Melilla, die de laagste levensverwachting in het land hebben.

De levensverwachting bij de geboorte, een indicator die het verwachte gemiddelde aantal levensjaren van een individu vanaf de geboorte uitdrukt, is vastgesteld op basis van een driejarig gemiddelde, waarbij het jaar 2020 als centraal referentiepunt wordt gebruikt.

Drie gemeenten in de regio Madrid, Majadahonda, Las Rozas de Madrid en Pozuelo de Alarcón, hebben een levensverwachting van meer dan 85 jaar. Onderaan de lijst van 126 onderzochte steden hebben drie steden een levensverwachting bij de geboorte van minder dan 80 jaar: Ceuta, La Línea de la Concepción en Melilla.

De gemiddelde leeftijd van de bevolking bedroeg 45,1 jaar op 1 januari 2022. Twee steden overschreden de leeftijd van 51 jaar: Ferrol met 51,6 jaar en Avilés met 51,1 jaar. Daarnaast hadden León, Zamora, Salamanca, Gijón en Valladolid allemaal een mediane leeftijd van meer dan 50 jaar. Drie steden hadden echter een gemiddelde leeftijd onder de 40 jaar. Melilla had in 2022 de laagste gemiddelde leeftijd met 35,6 jaar, gevolgd door Ceuta met 38,1 jaar en Rivas met 39,7 jaar, allemaal met een gemiddelde leeftijd onder de 40 jaar.

Ga naar de inhoud