Overheid Spanje lanceert kaart om verkiezingsuitslagen te volgen

Overheid Spanje lanceert kaart om verkiezingsuitslagen te volgen
Beeld: via canva.com

Overheid Spanje lanceert kaart om verkiezingsuitslagen te volgen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op zondag 28 mei vinden er twee verkiezingen plaats in Spanje, de regionale of autonome verkiezingen in 12 (van de 17) autonome regio’s en gemeenteverkiezingen in 8.228 gemeenten in Spanje. In totaal mogen meer dan 35 miljoen inwoners van Spanje naar de stembussen gaan om hun volksvertegenwoordigers te kiezen. Weliswaar worden de officiële uitslagen pas zondagavond of maandagochtend bekendgemaakt, op deze speciale kaart van de Spaanse overheid kun je gedurende de dag de uitslagen van de gemeenteverkiezingen volgen.

Deze voorlopige uitslagen worden op DEZE KAART om 14 en 18 uur getoond. Nadat om 21 uur de stemlokalen zijn gesloten, komen de eerste definitieve uitslagen tevoorschijn op de kaart. Op die manier kan iedereen zien wat de winnende partijen en politici zijn in alle gemeenten en 12 autonome regio’s.

Overigens heeft de overheid ook smartphone apps ter beschikking voor Android en iOS telefoons, de links staan op DEZE website. Het gaat dus om de uitslagen van de gemeenteverkiezingen en niet de uitslagen van de regionale of autonome verkiezingen in 12 autonome regio’s.

Ga naar de inhoud