Amazon producten kunnen worden teruggebracht bij Repsol tankstations in Spanje

Amazon producten kunnen worden teruggebracht bij Repsol tankstations in Spanje
Beeld: repsol / web

Amazon producten kunnen worden teruggebracht bij Repsol tankstations in Spanje

Repsol en Amazon hebben samen een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee klanten in Spanje retouren kunnen afhandelen bij de tankstations van Repsol. Momenteel zijn er al meer dan 700 stations van Repsol die deze service aanbieden.

Het plan is om deze mogelijkheid in de komende maanden uit te breiden naar het volledige netwerk van ruim 3300 tankstations van Repsol. Dit initiatief zal het retourproces voor klanten vereenvoudigen en hun gemak vergroten.

Deze retourdienst van Amazon, gebruikmakend van de infrastructuur van de tankstations, is baanbrekend in Europa en voegt zich bij de optie om pakketten op te halen bij de Amazon Lockers die in de meeste tankstations zijn geïnstalleerd.

Met dit gezamenlijke initiatief streven beide bedrijven ernaar de koopervaring voor klanten te verbeteren, waarbij ze profiteren van de toegankelijkheid en ruime openingstijden van de Repsol tankstations, zo meldden ze in een verklaring.

Het proces om van deze service gebruik te maken is eenvoudig: Amazon-klanten die hun aankopen willen retourneren, moeten hun bestellingen openen in de app of op de website van Amazon.es, de optie Repsol-station selecteren als retourpunt en een QR-code ontvangen in hun e-mail of in de app, die ze aan het personeel van het station moeten laten zien.

Bovendien hoeven Amazon-klanten het product niet in te pakken of labels toe te voegen, ze hoeven het alleen maar in de originele staat mee te nemen naar het station, met de verpakking van de fabrikant en alle accessoires. Het uitgebreide netwerk van Repsol-stations zal zelfs de dekking in afgelegen gebieden vergemakkelijken, waardoor retouren toegankelijker worden voor alle burgers.

Ga naar de inhoud