Belgische vrouw overlijdt na val van Roque Nublo berg op Gran Canaria

Belgische vrouw overlijdt na val van Roque Nublo berg op Gran Canaria
Beeld: via canva.com

Belgische vrouw overlijdt na val van Roque Nublo berg op Gran Canaria

Roque Nublo is een van de meest indrukwekkende natuurlijke monumenten op het Canarische eiland Gran Canaria. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers naar dit reusachtige rotsblok op zoek naar avontuur en een uniek uitzicht over het eiland. Helaas eindigden de vakantie van een 57-jarige Belgische vrouw en haar dochter op tragische wijze toen de moeder tijdens een wandeling in de buurt van Roque Nublo naar beneden stortte en om het leven kwam.

Roque Nublo is een kenmerkend onderdeel van het landschap van Gran Canaria. Deze kolossale rotsformatie, die bijna 1800 meter boven zeeniveau uittorent, is ontstaan uit een enorme vulkanische explosie die meer dan 4,5 miljoen jaar geleden plaatsvond. Het is een van de karakteristiekste bezienswaardigheden van het eiland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Op 27 mei 2024 vond er een tragisch ongeval plaats in de buurt van Roque Nublo op Gran Canaria. Een Belgische vrouw van 57 jaar oud en haar dochter waren op vakantie op het eiland toen het noodlottige incident zich voltrok.

Volgens de berichten van de Canarische autoriteiten waren de twee toeristen op weg naar de voet van Roque Nublo, op een hoogte van ongeveer 1800 meter. Terwijl ze de wandelroute volgden, gleed de moeder plotseling uit en stortte ze naar beneden, van een hoogte van ongeveer 100 meter.

De hulpdiensten, waaronder een helikopter van het Canarische Urgentie- en Reddingsdienst (SUC) en een helikopter van de regionale reddingsdienst (GES), werden onmiddellijk gealarmeerd. Toen ze ter plaatse kwamen, konden ze echter niets meer voor het slachtoffer doen. De vrouw was meteen overleden aan de verwondingen die ze had opgelopen bij de val.

De dochter, die getuige was van het ongeluk, werd opgevangen door de hulpdiensten en kreeg de nodige psychologische ondersteuning. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de exacte omstandigheden van het ongeval.

Ga naar de inhoud