Salou is de eerste badplaats in Spanje met een eigen parfum

Salou is de eerste badplaats in Spanje met een eigen parfum
Beeld: Ayuntamiento de Salou / web

Salou is de eerste badplaats in Spanje met een eigen parfum

In de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada zweeft een geur die de zintuigen streelt en herinneringen oproept aan zonnige dagen en avonden vol leven. Deze unieke geur, gevangen in het parfum “Salou Essences”, is een ode aan de essentie van deze parel aan de Costa Dorada. Salou is daarmee de eerdt badplaats van Spanje (en misschien wel Europa) met een eigen parfum.

Het Parfum “Salou Essences” is een meesterwerk van de Group Saphir Parfums, een bedrijf dat een jarenlange ervaring heeft in het vangen van de essentie van plaatsen en emoties in hun creaties. Met een nauwgezette aandacht voor detail hebben ze de dynamiek en warmte van Salou weten te vangen in een uniek aroma.

Het nieuwe parfum werd gepresenteerd in Zaragoza (Aragón) en overhandigd aan de burgemeester van Salou. De keuze voor Zaragoza werd gemaakt omdat de Catalaanse kustplaats soms het strand van Aragón wordt genoemd, ondanks dat het bijna 200 km verderop ligt. In Salou komen veel “maños” (inwoners van Aragón) op vakantie. Daarnaast is het bedrijf Group Saphir Parfums in Zaragoza gevestigd.

Het parfum opent met zachte, bloemige noten (jasmijn, roos, lelie) die een frisse uitnodiging vormen om verder te gaan op deze geurende reis. Deze bloemige accenten worden omlijst door een muskusachtige ondergrond die een aangenaam gevoel van frisheid en zuiverheid biedt. Subtiel gevlochten door dit alles is een vleugje cederhout, dat een zacht, natuurlijk tintje toevoegt.

Zodra de eerste druppels van “Salou Essences” op de huid worden aangebracht, begint een zintuiglijke reis. De bloemige topnoten bieden een frisse, levendige begroeting, terwijl de hartnoten geleidelijk ontluiken met hun delicate, poederachtige aroma’s. Uiteindelijk settelen de basisnoten zich in een warme, omhullende omarming, waardoor een aangenaam gevoel van vertrouwdheid en geborgenheid ontstaat.

Het parfum “Salou Essences” is meer dan alleen een geur; het is een tijdmachine die herinneringen oproept aan zomerse vakanties, zandstranden en zonsondergangen. Met elke geurnotitie wordt de geest getransporteerd naar een wereld van geluk en ontspanning, waardoor de drager even kan ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven.

Ga naar de inhoud