Zoektocht in de Pyreneeën naar de vermiste hond Lleó

Zoektocht in de Pyreneeën naar de vermiste hond Lleó
Beeld: Miriam García

Zoektocht in de Pyreneeën naar de vermiste hond Lleó

Op zaterdag 25 mei kwamen familie en vrienden van de overleden politieagent Javier Braojos samen in de Lizara-berghut in Aragüés del Puerto in de Spaanse Pyreneeën van de provincie Huesca. Ze waren daar om hem postuum te eren door de top van de Bisaurín-berg te beklimmen. Onder hen waren Miriam en haar partner Olmo, die hun hond Lleó hadden meegenomen. Helaas is Lleó nu vermist en vindt er een wanhopige zoektocht plaats.

Miriam, Olmo en Lleó liepen samen met de anderen, genietend van de mooie natuur om hen heen. Na een zware klim bereikte de groep eindelijk de top. Daar hielden ze een moment van stilte ter ere van de overleden politieagent Javier.

Tijdens de klim raakte Lleó geïnteresseerd in een Pyrenese gems en verdween plotseling uit het zicht. De wanhoop sloeg toe bij Miriam en Olmo, die de rest van de dag en een deel van de volgende dag de omgeving afzochten, zonder succes. De hond, een witte 3-jarige samojeed, droeg een halsband met hun telefoonnummers en een chip, en had ook een gps-zender bij zich, maar de batterij was waarschijnlijk leeg.

Tegen het einde van de zondag moesten Miriam en Olmo terugkeren naar Madrid, waar ze de volgende dag weer aan het werk moesten. Maar hun zorgen om Lleó lieten hen niet los. Ze deden een wanhopige oproep op sociale media, in de hoop dat iemand de vermiste hond zou vinden.

Miriam’s oproep op sociale media ging als een lopend vuurtje door het internet. Mensen van over de hele wereld deelden haar bericht, in de hoop dat iemand Lleó zou vinden. De oproep werd gedeeld op Facebook, Twitter en Instagram, en werd massaal opgepikt door verschillende regionale kranten.

De oproep bevatte een gedetailleerde beschrijving van Lleó, inclusief zijn leeftijd, geslacht en unieke kenmerken. Miriam smeekte om hulp en deelde haar contactgegevens, in de hoop dat iemand de hond zou zien en haar zou kunnen informeren.

Ondanks de wanhoop blijven Miriam en Olmo vastberaden om Lleó te vinden. Ze hebben contact met de lokale autoriteiten en vrijwilligers die zich hadden aangemeld om te helpen zoeken. De zoektocht concentreert zich op de gebieden rond de Lizara-berghut, waar Lleó voor het laatst was gezien.

Ga naar de inhoud