skip to Main Content
Slecht Engels van bungeejump instructeur is doodsoorzaak Nederlandse tiener in 2015 in Cantabrië

Slecht Engels van bungeejump instructeur is doodsoorzaak Nederlandse tiener in 2015 in Cantabrië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – De 17-jarige Nederlandse Vera Mol die in 2015 in Cantabrië bij het bungeejumpen om het leven kwam, is overleden doordat de bungeejump instructeur niet goed Engels sprak. Dat is althans volgens de rechtbank in Spanje een van de redenen. Daarnaast had het bedrijf geen toestemming om op de plaats waar het dodelijke ongeval gebeurde mensen te laten bungee springen en werd er slecht gecontroleerd of de veiligheidslijn vast zat. De instructeur en eigenaar van het bedrijf kunnen nu celstraffen krijgen tot 4 jaar.

Het outdooractiviteiten bedrijf biedt nu geen bungeejumpen meer aan maar in 2015 gebeurde dat wel en dat wilde de 17-jarige Vera Mol ook wel eens proberen. Op het moment dat de Nederlandse tiener naar beneden sprong had ze haar harnas weliswaar om maar zat ze niet vast aan een veiligheidskabel waardoor ze zonder een mogelijkheid de val op te vangen 40 meter naar beneden sprong in de Cabezon de la Sal kloof in Cantabrië.

De rechter oordeelt dat een van de redenen waarom de Nederlandse te vroeg sprong het feit was dat de instructeur onverstaanbaar en niet correct Engels sprak en riep “no jump” wat de Nederlandse opvatte of hoorde als “now jump”. Dit misverstand had makkelijk voorkomen kunnen worden als de instructeur “don’t jump” had geroepen, wat correct Engels is volgens de Rechter. Volgens de rechtbank was het Engels van de instructeur niet goed genoeg om buitenlanders te begeleiden bij activiteiten die levensgevaarlijk zijn.

Daarnaast waren er nog meer fouten zoals het niet correct controleren van de leeftijd. De Nederlandse Vera was slechts 17 jaar jong en had niet mogen deelnemen aan het bungeejumpen omdat de minimumleeftijd hiervoor 18 jaar is. De rechter stelt de instructeur van het bedrijf Flowtrack hiervoor aansprakelijk. Ook had dit bedrijf helemaal geen toestemming en vergunning om te mogen bungeejumpen op de plaats waar de Nederlandse is overleden. Sterker nog, er mag helemaal niet aan bungeejumpen of puenting worden gedaan bij de brug van de A-8 snelweg over de Cedeja rivier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Je kind zo moeten verliezen door nalatigheid is een echte schande.
    Zeer zware straf moet worden opgelegd. Hoe je het ook draait of keert dat meisje is wel haar leven kwijt.
    Ze had nog zoveel dromen in vervulling kunnen zien gaan en de zwaarste beproeving die ouders kunnen meemaken.

  2. Dat is toch wel een erg lage maximale straf voor zo’n grove nalatigheid met letterlijk fataal gevolg. Ik bedoel dit in vergelijking met de strafeis tegen die voetballer (ik weet de naam van die kwal nooit) van Real Madrid, tegen wie wegens belastingontduiking van niet zo schrikbarend veel miljoenen 7 jaar werd of wordt geëist. Beetje vieze nasmaak, al krijg je met geen enkele straf een mensenleven terug.

      1. Ik vrees dat U er niet heel ver naast zit. De rechtspraak, behalve als het om snelheidsovertredingen gaat, heeft in de meeste ons bekende landen veel weg van de Russische roulette.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by