Hoogste punt van Gran Canaria is niet de Pico de las Nieves maar …

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – De technologie heeft de mythe van het hoogste punt op het Canarische Eiland Gran Canaria ontkracht. Tot nu toe gaat iedereen er van uit dat de Pico de las Nieves het hoogste punt is van het Canarische Eiland maar nieuwe accurate metingen hebben uitgewezen dat dit niet zo is.

Gran Canaria is plots 6 meter hoger geworden, althans het hoogste punt zal vanaf nu in de lesboeken op school anders omschreven moeten worden. Het is (of was) algemeen bekend dat de Pico de la Nieves met 1.949 meter het hoogste punt is van het eiland Gran Canaria.

Nieuwe metingen laten nu echter zien dat de informatie van het Spaanse Geologische Instituut (IGN) en andere instellingen niet klopt.

Vanaf nu ligt het hoogste punt van het eiland Gran Canaria op slechts enkele meters van de Pico de las Nieves gelegen en is dat het 1.956 meter hoge Morro de la Agujereada of La Gañifa zoals de rotspunt bij wandelaars bekend is.

Het feit dat de Morro de la Agijereada op Gran Canaria het hoogste punt van het eiland is, is eigenlijk al veel langer bekend maar niemand wil eraan. De panelen bij de Pico de las Nieves waarop staat dat deze rotsformatie “het dak van Gran Canaria” is hangen nog steeds op hun plaats en het is dan ook een mooiere bergpunt dan de Morro.

Volgens de nieuwste technieken is het eiland dus plots 6 meter hoger geworden en stijgt het hoogste punt van de 1.949 meter van de Pico de las Nieves naar de 1.956 meter van de Morro de la Agujereada. Jawel, dat is dus 7 meter maar officieel is de Pico de las Nieves zelfs 1.950,01 meter hoog maar ook dat wordt nergens gemeld, ook niet op de Spaanse Wikipedia pagina waar de Pico de las Nieves weer 1.956 meter hoog is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.