Hoogste punt van Gran Canaria is niet de Pico de las Nieves maar …

Oeps ... foto ontbreekt!

Hoogste punt van Gran Canaria is niet de Pico de las Nieves maar …

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De technologie heeft de mythe van het hoogste punt op het Canarische Eiland Gran Canaria ontkracht. Tot nu toe gaat iedereen er van uit dat de Pico de las Nieves het hoogste punt is van het Canarische Eiland maar nieuwe accurate metingen hebben uitgewezen dat dit niet zo is.

Gran Canaria is plots 6 meter hoger geworden, althans het hoogste punt zal vanaf nu in de lesboeken op school anders omschreven moeten worden. Het is (of was) algemeen bekend dat de Pico de la Nieves met 1.949 meter het hoogste punt is van het eiland Gran Canaria.

Nieuwe metingen laten nu echter zien dat de informatie van het Spaanse Geologische Instituut (IGN) en andere instellingen niet klopt.

Vanaf nu ligt het hoogste punt van het eiland Gran Canaria op slechts enkele meters van de Pico de las Nieves gelegen en is dat het 1.956 meter hoge Morro de la Agujereada of La Gañifa zoals de rotspunt bij wandelaars bekend is.

Het feit dat de Morro de la Agijereada op Gran Canaria het hoogste punt van het eiland is, is eigenlijk al veel langer bekend maar niemand wil eraan. De panelen bij de Pico de las Nieves waarop staat dat deze rotsformatie “het dak van Gran Canaria” is hangen nog steeds op hun plaats en het is dan ook een mooiere bergpunt dan de Morro.

Volgens de nieuwste technieken is het eiland dus plots 6 meter hoger geworden en stijgt het hoogste punt van de 1.949 meter van de Pico de las Nieves naar de 1.956 meter van de Morro de la Agujereada. Jawel, dat is dus 7 meter maar officieel is de Pico de las Nieves zelfs 1.950,01 meter hoog maar ook dat wordt nergens gemeld, ook niet op de Spaanse Wikipedia pagina waar de Pico de las Nieves weer 1.956 meter hoog is.

Ga naar de inhoud