Twee doden en ziekenhuisopnames vanwege hittegolf Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Twee doden en ziekenhuisopnames vanwege hittegolf Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl volgens de Spaanse weerdienst Aemet de hoogste temperaturen nog moeten komen dit weekend in Spanje zijn er nu al personen die veel last hebben van de hitte en die daar zelfs aan bezweken zijn. Op het moment van schrijven zijn er twee personen om het leven gekomen en werden tientallen mensen opgenomen in ziekenhuizen of behandeld door ambulancepersoneel.

Met temperaturen die boven de 40 graden komen op diverse plaatsen in Spanje is het wellicht beter niet te veel activiteiten in de zon te doen. De personen die echter het meeste te lijden hebben onder de hitte zijn ouderen en personen die in de open lucht moeten werken. Ook sporters zijn een risicogroep.

Op donderdag is een 80-jarige man op straat in de stad Valladolid (Castilla y Leon) in elkaar gezakt door de hitte en om het leven gekomen. Op vrijdag is een 17-jarige jongen in Córdoba overleden door de hitte nadat hij donderdag reeds in coma raakte. De jongen werd onwel bij het gemeente zwembad in Castro del Río en heeft het niet overleefd.

In Murcia werd een 45-jarige landbouwer opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de extreme hitte. Ook een brandweerman die bezig is om het vuur te bestrijden bij de bosbrand in Tarragona werd opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de extreme hitte.

Daarnaast zijn er in het hele land en dan met name op die plaatsen waar het extreem warm is, tientallen mensen geholpen door ambulancepersoneel of in het ziekenhuis behandeld aan de gevolgen van oververhitting. Het gaat in bijna alle gevallen om ouderen, personen die in de open lucht hun werk moeten doen en sportievelingen die menen dat ze op het warmste moment van de dag wel kunnen gaan joggen of fietsen, iets dat zeker niet aan te raden is.

Ga naar de inhoud