skip to Main Content
Twee doden en ziekenhuisopnames vanwege hittegolf Spanje
Archieffoto

Twee doden en ziekenhuisopnames vanwege hittegolf Spanje

MADRID – Terwijl volgens de Spaanse weerdienst Aemet de hoogste temperaturen nog moeten komen dit weekend in Spanje zijn er nu al personen die veel last hebben van de hitte en die daar zelfs aan bezweken zijn. Op het moment van schrijven zijn er twee personen om het leven gekomen en werden tientallen mensen opgenomen in ziekenhuizen of behandeld door ambulancepersoneel.

Met temperaturen die boven de 40 graden komen op diverse plaatsen in Spanje is het wellicht beter niet te veel activiteiten in de zon te doen. De personen die echter het meeste te lijden hebben onder de hitte zijn ouderen en personen die in de open lucht moeten werken. Ook sporters zijn een risicogroep.

Op donderdag is een 80-jarige man op straat in de stad Valladolid (Castilla y Leon) in elkaar gezakt door de hitte en om het leven gekomen. Op vrijdag is een 17-jarige jongen in Córdoba overleden door de hitte nadat hij donderdag reeds in coma raakte. De jongen werd onwel bij het gemeente zwembad in Castro del Río en heeft het niet overleefd.

In Murcia werd een 45-jarige landbouwer opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de extreme hitte. Ook een brandweerman die bezig is om het vuur te bestrijden bij de bosbrand in Tarragona werd opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van de extreme hitte.

Daarnaast zijn er in het hele land en dan met name op die plaatsen waar het extreem warm is, tientallen mensen geholpen door ambulancepersoneel of in het ziekenhuis behandeld aan de gevolgen van oververhitting. Het gaat in bijna alle gevallen om ouderen, personen die in de open lucht hun werk moeten doen en sportievelingen die menen dat ze op het warmste moment van de dag wel kunnen gaan joggen of fietsen, iets dat zeker niet aan te raden is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Enige wat je kunt doen is uit de zon blijven indien mogelijk, veel water drinken en zo mim mogelijk inspannen. Duz zeker niet om 2 uur in de middag zoals honderden idioten op een racefiets gaan zitten en denken dat ze aan de Vuelta bezig zijn. Wat een dwazen. Veder aks je toch naar buiten moet een hoed of pet dragen. Sterkte allemaal…

  2. Misschien heeft iemand iets aan deze tip; In Afrika heb ik ooit geleerd om een klein verstuivertje (mini wasgoed bevochtiger of parfumverstuivertje) bij je te hebben met water. Zelfs warm geworden water voelt fris aan in je gezicht of nek door het verstuifeffect én je kunt ze overal bijvullen.

  3. Het is niet overdreven om wat rustiger aan te doen nu….ik werk maar even een paar dagen thuis. Maar ik realiseer mij dat niet iedereen die luxe heeft.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken