Benidorm krijgt een labyrint/doolhof als nieuwe attractie

Benidorm krijgt een labyrint/doolhof als nieuwe attractie
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

Benidorm krijgt een labyrint/doolhof als nieuwe attractie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Als het aan het nieuwe bedrijf Laberinto Serra Gelada S.L. uit l’Alfas del Pi ligt dan moet Benidorm binnenkort een eigen labyrint/doolhof hebben wat een nieuwe attractie moet worden van de populaire kustplaats. Het labyrint moet op een terrein van 10.000 m2 komen en dient niet alleen als tijdverdrijf maar ook als milieueducatie.

Naast het labyrint dat uit een groene haag van inheemse plantensoorten bestaat met daartussen het typische gangenstelsel dat dienst doet als een doolhof, moet er ook een speciale ruimte komen om te gebruiken als milieueducatie en moeten er een winkel, horeca voorziening met overdekt terras, toiletten en een parkeerplaats komen.

Volgens deze krant spreken de initiatiefnemers over een lage impact op het milieu en de omgeving omdat er slechts 75 personen tegelijk in het labyrint aanwezig mogen zijn. Het belangrijkste is volgens de bedenkers van het plan om meer diversiteit in het huidige aanbod van Benidorm te bieden.

Het terrein waarop het nieuwe labyrint aangelegd moet worden is op dit moment gehuurd met optie tot koop. Het is nog niet bekend of de plannen doorgaan omdat men wacht op de zogenaamde Declaración de Interés Comunitario.

Ga naar de inhoud