EK-2021 achtste finales: Gaat Spanje weer stunten tegen Kroatië?

EK-2021 achtste finales: Gaat Spanje weer stunten tegen Kroatië?
Beeld: Freepik

EK-2021 achtste finales: Gaat Spanje weer stunten tegen Kroatië?

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Deze maandag 28 juni staat Spanje in de achtste finales tegenover Kroatië. De groepsfase was voor Spanje erg verwarrend omdat er twee keer gelijk gespeeld werd maar de ‘La Furia Roja’ uiteindelijk in de derde groepsfase wedstrijd wist te stunten door met 0-5 te winnen.

Spanje speelt de achtste finale wedstrijd die om 18 uur begint tegen Kroatië in Kopenhagen. Vanuit de groepsfase is Spanje samen met 15 andere landen doorgestroomd naar de laatste zestien ofwel de achtste finales van het EK-2021. Tijdens deze knock-out fase worden er in vier dagen tijd en in zeven speelsteden in Europa acht wedstrijden gespeeld.

In deze knock-out fase is Nederland uitgeschakeld na de verloren wedstrijd op zondag tegen Tsjechië terwijl België in Sevilla in Spanje tegen Portugal speelde en na winst door is gegaan naar de kwartfinale en tegen Italië moet spelen. Mocht Spanje doorgaan naar de kwartfinale dan staat ‘La Furia Roja’ tegenover de winnaar van de wedstrijd Frankrijk-Zwitserland.

Groepsfase

De eerste groepsfase wedstrijd tegen Zweden eindigde voor Spanje in een 0-0 gelijkspel terwijl Spanje duidelijk de overhand had op het veld. De tweede wedstrijd tegen Polen eindigde ook in een 1-1 gelijkspel waarbij Spanje een penalty mistte. 

In de derde wedstrijd tegen Slowakije mistte Spanje ook een penalty maar daarna kwam Spanje op gang en won Spanje uiteindelijk met 0-5 van Slowakije (mede dankzij drie doelpunten en twee eigen doelpunten).

Spanje eindigde in Groep E met 5 punten op de tweede plaats omdat Zweden met 3-2 van Polen wist te winnen en als eerste eindigde met 7 punten. Als derde in Groep E eindigde Slowakije met 3 punten en als vierde Polen met slechts 1 punt (dankzij het gelijkspel tegen Spanje).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.