Spanje favoriet als vakantieland bij reizigers uit vijf grote Europese landen

Spanje favoriet als vakantieland bij reizigers uit vijf grote Europese landen
Beeld: 123rf

Spanje favoriet als vakantieland bij reizigers uit vijf grote Europese landen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een Europees onderzoek is gebleken dat Spanje het favoriete vakantieland is deze zomer onder de toeristen uit vijf grote Europese landen. Ondanks alle corona-beperkingen zeggen toeristen uit Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk dat ze Spanje als vakantieland kiezen deze zomer. Nederland en België waren geen onderdeel van dit onderzoek.

Dat blijkt uit de cijfers van het onderzoeksbureau Ipsos waarbij de helft van de ondervraagde inwoners uit de vier grote landen hebben aangegeven te zullen reizen deze zomer. Het zijn de Italianen met 62% die het liefst op vakantie gaan gevolgd door de Spanjaarden met 58%, de Fransen met 51% en de Britten en Duitsers met 48%.

Volgens de resultaten van Ipsos staat Spanje met 25% als favoriete vakantieland op de lijstjes van de reizigers uit alle deelnemende landen terwijl dat 15% is voor Italië, 12% voor Frankrijk, 11% voor Griekenland en 7% voor Portugal.

De Duitsers die met het vliegtuig te reizen geven aan gemiddeld 9,5 dagen op vakantie te gaan terwijl dat bij de Britten en Italianen 8,6 dagen is en bij de Fransen 8,4 dagen gemiddeld. De grootste vrees van veel reizigers is echter het vliegen, aldus 74% van de Duitsers gevolgd door 69% van de Britten, 65% van de Spanjaarden en 62% van de Italianen. 

Voor Spanje geldt dat Barcelona de favoriete vlieg bestemming is gevolgd door Mallorca, Madrid, Ibiza, Málaga, Alicante, Valencia, Tenerife, Gran Canaria en Menorca.

De Spanjaarden zelf kiezen voor een vakantie in Andalusië (31%) als populaire bestemming gevolgd door de Valencia regio (18%), de Canarische Eilanden (12%), Castilië en León (11%), Madrid (11%), Catalonië (11%), Galicië (10%), Asturië (9%), Balearen (8%) en Cantabrië (8%).

Bekijk het hele onderzoek HIER (PDF)

Ga naar de inhoud