Wil jij een foodtruck met terras, ligbedden en parasols op een hondenstrand in Alicante runnen? (2022)

Wil jij een foodtruck met terras, ligbedden en parasols op een hondenstrand in Alicante runnen?
Beeld: Canva

Wil jij een foodtruck met terras, ligbedden en parasols op een hondenstrand in Alicante runnen? (2022)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het lijkt een vloek te worden, iets wat zo mooi geweest had kunnen zijn blijkt iets bijna onhaalbaars. De gemeente Alicante is voor het derde jaar op rij op zoek naar iemand die een dienstverlening wil beginnen bij het hondenstrand van Agua Amarga. Daarbij wordt gedacht aan een foodtruck, ligbedden, parasols, drinkfonteinen voor de honden en andere services. Ben jij dus van plan om het roer om te gooien en te vertrekken naar Spanje en hou jij van honden en het strand? Dit is jouw kans!

Turismo Alicante heeft een de opening geplaatst voor een contract met een looptijd van drie jaar voor de installatie van een foodtruck met een terras en de verhuur van parasols en ligbedden bij het Playa Agua Amarga strand van Alicante dat bekend staat als ‘doggy beach’. Het is het derde jaar dat gezocht wordt naar een kandidaat die de afgelopen jaren niet werd gevonden.

Het hondenstrand van Alicante heeft al de beschikking over een lifeguard van juni tot en met september en er is ook al een pipican, een afgezette ruimte waar de honden hun behoefte kunnen doen. Het ontbreekt het hondenstrand van Alicante echter aan een dienstverlening met diverse services zoals horeca, ligbedden en parasols.

Nu doet de gemeente opnieuw een poging om een geschikte kandidaat te vinden om de foodtruck met terras en de extra services te runnen. Uiteraard is dat niet gratis en zal de potentiële kandidaat een jaarlijkse vergoeding moeten betalen van 7.992 euro wat neerkomt op minimaal 23.976 euro voor drie zomerseizoenen. Omdat het een openbare concessie is accepteert de gemeente geen aanbiedingen onder die prijs. Voor de verhuur van zowel de ligbedden als de parasols (apart) heeft men als verhuurprijzen 7 tot 8 euro per dag vastgelegd (voorheen 6 en 5 euro). 

De foodtruck mag 20 vierkante meter groot zijn met een terras van 50 vierkante meter. Er is 120 vierkante meter ruimte voor de parasols en ligbedden en de openingstijden moeten van 9 tot maximaal 1.30 uur zijn. Voor 2022 geldt een seizoen van 1 juni (met vertraging) tot en met 30 september maar voor de jaren 2023 en 2024 geldt een seizoen van 1 mei tot en met 15 oktober. Meer informatie kun je vragen via het contactformulier op de website van Turismo Alicante.

In de zomer van 2016 werd dit 250 meter lange en 50 meter brede hondenstrand met een veelvoud aan services voor de baasjes en dieren geopend. Zo was er een chiringuito met speciaal eten en drinken voor de honden zoals honden-pizza’s, ijs, yogurt en zelfs speciaal hondenbier. Daarnaast waren er honden ligbedjes en parasols voor de honden die na het spelen en zwemmen even wilden rusten naast hun baasjes die ook konden genieten van speciale services.

In 2019, 2020 en 2021 lukte het de gemeente echter niet meer om iemand te vinden om de services op het hondenstrand voor rekening te nemen. Dat jaar moest er een strandbar komen met drinken, eten, tapas, ijs en fruit, moesten er speciale hondenartikelen zoals poepzakjes, riemen en drinkbakken verkocht worden, moesten er tenminste 15 parasols en 30 ligbedden zijn en dat alles terwijl de nieuwe eigenaren 5.000 euro per jaar moesten betalen voor het gebruik van het strand.

Ga naar de inhoud