Search
menu
Search

Algo de España – deel 99: 8 jaar geleden: Emigreren met Kinderen en Werken in Spanje

Algo de España – deel 98: 8 jaar geleden: Emigreren met Kinderen en Werken in Spanje
Beeld: ingezonden

Algo de España – deel 99: 8 jaar geleden: Emigreren met Kinderen en Werken in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Ik weet het nog als de dag van gisteren, eind juni 2015 we kwamen aan met de kinderen in een klein Spaans dorpje. Niet zomaar een dorpje, we waren er al vaker geweest. Overal witte huisjes en rechte straten met palmbomen. Heerlijk zonnetje, de hele omgeving ademt RUST uit. Heerlijk, het voelt als thuiskomen.

Fluitje van een cent

We hadden al een huis gehuurd, dus dat was makkelijk. En verder was eigenlijk alles een fluitje van een cent. Het ligt er ook maar aan met welke instelling je gaat. En heel belangrijk, spreek de taal, dan heb je 100 stappen voorsprong en gaan de deuren wagenwijd voor je open. En mocht je gaan emigreren met kinderen die de leeftijd hebben dat ze ´bewust´ vertrekken, dan zou ik zeggen, kies voor een dorp. Dan gaat het integratieproces een stuk makkelijker.

8 jaar geleden de overstap

En nu is het al weer 8 jaar geleden dat we de stap maakten. Wat is er een hoop gebeurd in deze 8 jaar. Prachtige jaren. Een nieuw avontuur met het gezin. Gewoon eens je leven omgooien, weg van de routine. Het gevoel weer krijgen dat je leeft. En dit is mijn mening hè. Dus als jij het helemaal anders voelt dan is dat prima. 

Bezoek aan Nederland

Afgelopen maand was ik in Nederland. Geweldig was het! Prachtig weer en maximale tijd met de familie. Want dat blijft toch altijd een dingetje hoor om die weer achter te moeten laten. En zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen in Nederland. Bijvoorbeeld werk voor iedereen. De enorme keuze in de supermarkt. En alles lekker dichtbij, je stapt op het fietsje en je bent er zo. Hier in Extremadura hebben we dat niet. Maar als ik de voordelen van Nederland ga afwegen tegen die van Spanje. Dan weet ik dat we 8 jaar geleden de allerbeste beslissing hebben gemaakt.

Verschil tussen Nederland en Spanje

Wat ik zie in Nederland is de enorme drukte en het geluid. Overal is herrie en overal vind je mensen, auto´s, fietsen. Ik vond het weer overweldigend. Gelukkig was het mooi weer, waardoor veel mensen in een beter humeur waren. Want ik ben ook wel eens in de winter geweest en toen ben ik aanraking gekomen met de vele korte lontjes. 

Rust en stilte in Extremadura

En nu ben ik weer terug. RUST! en stilte. Heel fijn vind ik dat. De warmte is echt wel een dingetje momenteel, maar dat vind ik weer leuk dat er ook andere seizoenen zijn. Nu even in de relaxstand. ´s Morgens vroeg beginnen en op tijd stoppen en relaxen. Lekker zwemmen, echt genieten op een andere manier. Ook vind ik het heerlijk om weer te werken. Ik mag zoveel mensen helpen met de Spaanse taal, maar ook met Wonen in Spanje. En met een business opbouwen. 3 takken van sport doe ik tegenwoordig. En ik vind ze alle drie superleuk.

Wonen in Spanje, we helpen je graag

Ik heb een groep op mijn cursuswebsite Wonen in Spanje. Inmiddels hebben we 132 leden en ik vind het geweldig hoe mooi deze groep is. We helpen elkaar met ALLES wat je tegenkomt als je in Spanje gaat wonen. Wil je ook bij deze groep, kijk even op www.supergoedspaansleren.nl/wonen Ik word heel blij van mensen die hun droom leven en niet andersom. 

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud