Buitenlanders kopen minder woningen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Buitenlanders kopen minder woningen in Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van de Registradores de España over het eerste trimester van dit jaar zijn er 3% minder woningen gekocht door buitenlanders dan in dezelfde periode in 2018. Toch is dat aantal hoger dan in het laatste trimester in 2018. 

Tot nu toe zijn er in Spanje in het eerste trimester van dit jaar 16.331 woningen gekocht door buitenlanders terwijl dit in het eerste trimester in 2018 nog 16.833 was, een daling van 3% ofwel 501 woningen. Volgens de Britse website Spanish Property Insight is het voor het eerst sinds 2010 dat er een daling heeft plaatsgevonden.

In totaal werden er in de maanden januari, februari en maart 133.860 woningen verkocht in Spanje waarvan 12,2% of 16.331 woningen gekocht werden door buitenlanders.

Aantallen

Van het totaal aantal van 16.331 woningen die door buitenlanders werden gekocht gingen de meeste woningen naar de Britten met 2.249 gevolgd door de Fransen met 1.232, Duitsers met 1.124, Belgen met 883, Italianen met 803, Chinezen met 736, Zweden met 723 en de Nederlanders met 428 gekochte woningen. 8.152 woningen werden door verschillende andere nationaliteiten gekocht.

Percentages

Als we kijken naar percentages dan is het aantal gekochte woningen door de Britten goed voor een aandeel van 13,79% gevolgd door de Fransen met 7,56%, de Duitsers met 6,89%, Belgen met 5,41, Italianen met 4,91%, Chinezen met 4,49%, Zweden met 4,45% en de Nederlanders met 2,66%.

2018

In 2018 werden er door buitenlanders 65.400 woningen gekocht wat in dat jaar een aandeel was van 12,6% op het totaal aantal verkochte woningen. 30,5% van de woningen werd door de buitenlanders gekocht op de Balearen gevolgd door de Canarische Eilanden met 28,3%, Valencia regio met 26% en Murcia met 19,6%.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.