Buitenlanders kopen minder woningen in Spanje

Buitenlanders kopen minder woningen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Volgens de gegevens van de Registradores de España over het eerste trimester van dit jaar zijn er 3% minder woningen gekocht door buitenlanders dan in dezelfde periode in 2018. Toch is dat aantal hoger dan in het laatste trimester in 2018. 

Tot nu toe zijn er in Spanje in het eerste trimester van dit jaar 16.331 woningen gekocht door buitenlanders terwijl dit in het eerste trimester in 2018 nog 16.833 was, een daling van 3% ofwel 501 woningen. Volgens de Britse website Spanish Property Insight is het voor het eerst sinds 2010 dat er een daling heeft plaatsgevonden.

In totaal werden er in de maanden januari, februari en maart 133.860 woningen verkocht in Spanje waarvan 12,2% of 16.331 woningen gekocht werden door buitenlanders.

Aantallen

Van het totaal aantal van 16.331 woningen die door buitenlanders werden gekocht gingen de meeste woningen naar de Britten met 2.249 gevolgd door de Fransen met 1.232, Duitsers met 1.124, Belgen met 883, Italianen met 803, Chinezen met 736, Zweden met 723 en de Nederlanders met 428 gekochte woningen. 8.152 woningen werden door verschillende andere nationaliteiten gekocht.

Percentages

Als we kijken naar percentages dan is het aantal gekochte woningen door de Britten goed voor een aandeel van 13,79% gevolgd door de Fransen met 7,56%, de Duitsers met 6,89%, Belgen met 5,41, Italianen met 4,91%, Chinezen met 4,49%, Zweden met 4,45% en de Nederlanders met 2,66%.

2018

In 2018 werden er door buitenlanders 65.400 woningen gekocht wat in dat jaar een aandeel was van 12,6% op het totaal aantal verkochte woningen. 30,5% van de woningen werd door de buitenlanders gekocht op de Balearen gevolgd door de Canarische Eilanden met 28,3%, Valencia regio met 26% en Murcia met 19,6%.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Vele huizen zijn van slechte kwaliteit en staan geografisch in overstromingsgebied en aardbevingsgebied. Kopen in Spanje is beetje een enigma…

Volgens mijn bronnen zijn er juist meer woningen verkocht, maar vooral nieuwbouwwoningen die pas in 2020-2021 opgeleverd zullen gaan worden en bij oplevering zul je zien dat de cijfers weer positiever weergeven. In Andalusië zijn de verkoopprijzen nog niet terug op het niveau van vóór de crisis en men voorziet nog steeds een waardestijging. Zo slecht is het dus nog niet gesteld met de woningmarkt..

Het verbaast mij niet, want de prijzen zijn inmiddels veel te hoog. Bovendien had onze gemeente 2 jaar geleden ineens het lumineuze idee om buitenlanders géén vergunning meer te verstrekken voor lange termijn verhuur.
Ik ben benieuwd waar hun bouwkoorts deze keer toe gast leiden, want de uitbreidingsplannen zijn enorm, maar de vraag lijkt inmiddels al te stokken ……!?

Dan zullen ze wel weer wat Russen naar hier halen.Dat hebben ze bij de vorige crisis ook gedaan, met prachtige kondities. Geld is geld.

Wat een tegenstrijdigheden allemaal. Enkele weken geleden lees ik in een belgische krant: Nog nooit kochten zoveel belgen een woning in spanje.Dus !!!!

Ik mis het andere bericht dat in Spanje de huizenverkoop met 12% is gedaald. We gaan recht op een volgende crisis af dit gaat niet lang meer duren.

Komt weer een nieuwe crisis aan dus wil je een huis kopen wacht nog even ze zijn binnenkort voor een appel en een ei te koop. xd

Den tijd is door van te kopen handje kontantje.huur word belast + in belgie aangeven. dan nog touristis mag nog alleen verhuren 6 maand minimum.
neem maar ne goeie boekhouder.Als de kinderen gratis in uw app verblijven
moet ge nog tijd van aankomst en vertrek noteren .papieren afhalen op gemeente huis wel op Tenerife

Huh…..?

Kan er ook eens aangegeven worden hoeveel huizen er verkocht zijn door de buitenlanders? Het is natuurlijk een leuk gegeven om steeds de cijfers te zien van de aangekochte panden maar van de huizen en appartementen die verkocht worden horen we nooit iets

Nou, dan moet ik maar snel mijn appartement in Beniarbeig verkopen. Iemand? Bieden vanaf 70K! Nieuw compleet ingericht.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.