Volgende staking alweer aangekondigd bij Barcelona vliegveld

Volgende staking alweer aangekondigd bij Barcelona vliegveld
Beeld: Trablisa

BARCELONA – Terwijl in het weekend van 27 en 28 juli het Iberia grondpersoneel staakt waarbij dit effect heeft op tussen de 100 en 1.000 vluchten, heeft men alweer een nieuwe staking aangekondigd. Deze moet plaats gaan vinden vanaf 9 augustus voor onbepaalde tijd en bij het veiligheidspersoneel op het vliegveld Barcelona-El Prat.

Het gaat om zo’n 500 medewerkers die uit ontevredenheid over het salaris, gebrek aan extra vergoedingen en de werkdruk het werk willen gaan neerleggen vanaf 9 augustus. 

De laatste keer dat dit gebeurde was in de zomer van 2017 toen de staking van het toenmalige personeel van het bedrijf Eulen voor een chaos zorgde en men Guardia Civil en Policia Nacional agenten moest inzetten om de veiligheid te waarborgen op het vliegveld Barcelona-El Prat.

In feite wil het veiligheidspersoneel van het bedrijf Trablisa één euro per uur meer gaan verdienen vanwege de risico’s en werkdruk waarvoor ze ook per 60 minuten tenminste 10 minuten pauze willen hebben. Ook moet het bestaande personeel beter voorbereid worden en moet er meer personeel bijkomen.

De staking heeft de steun van bijna alle vakbonden waarbij de USO vakbond geen steun geeft. De staking moet op 9 augustus gaan beginnen waarbij deze 24 uur per dag moet plaatsvinden en geen einddatum is aangegeven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ger

Er word neer gekeken op (“onbelangrijke”) mensen (Beroepen) in onze maatschappij, de vuilnisophaler, winkelbedienden, telefonisten, enzovoorts, dikwijls ook met de minste waardering alhoewel ze een hele belangrijke positie innemen in onze maatschappij. Werk is nooit alleen fysiek maar ook mentaal (zwaar), het is dus als buitenstaander niet in te schatten wat er op een werkvloer speelt. En ja zo’n staking kan vervelend zijn, maar probeer ook anders om te denken dat een keuze om te gaan staken niet zomaar word genomen, en als dat werk wat deze mensen doen niet zo belangrijk was, waarom zou zo’n baan dan bestaan ?,… Lees verder »

Dumont

Als ze ontevreden zijn met het salaris, waarom gaan ze er dan werken? Lekker in de airco en ze zijn zeker met genoeg!! (zoals overal in Spanje); het gaat wat beter met een land en plots lijden velen aan het NG-syndroom (het “nooit-genoeg-syndroom). Van risico’s (behalve flesje cola) en werkdruk (ze zijn met velen ) heb ik op Prat nog niet veel gezien…… Je zou er ten einde raad bij worden; naar Spanje rijden is geen optie meer : druk verkeer, tolbelastingen, bendes die toeristen overvallen, enz… Dan denk je met het vliegtuig de oplossing gevonden te hebben; als ze… Lees verder »

Jozef

Citaten uit dit bericht; 1: “Het gaat om zo’n 500 medewerkers die uit ontevredenheid over het salaris, gebrek aan extra vergoedingen en de werkdruk het werk willen gaan neerleggen” en 2: “In feite wil het veiligheidspersoneel van het bedrijf Trablisa één euro per uur meer gaan verdienen vanwege de risico’s en werkdruk waarvoor ze ook per 60 minuten tenminste 10 minuten pauze willen hebben.” Met andere woorden, zij willen naast loon nog eens “extra vergoedingen” uhh zijn dat lunches, diners?, naast het al vrij parkeren op de luchthaven?, nog minder werkdruk welke deze dan ook zijn en dan ook nog… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.