Volgende staking alweer aangekondigd bij Barcelona vliegveld

Oeps ... foto ontbreekt!

Volgende staking alweer aangekondigd bij Barcelona vliegveld

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Terwijl in het weekend van 27 en 28 juli het Iberia grondpersoneel staakt waarbij dit effect heeft op tussen de 100 en 1.000 vluchten, heeft men alweer een nieuwe staking aangekondigd. Deze moet plaats gaan vinden vanaf 9 augustus voor onbepaalde tijd en bij het veiligheidspersoneel op het vliegveld Barcelona-El Prat.

Het gaat om zo’n 500 medewerkers die uit ontevredenheid over het salaris, gebrek aan extra vergoedingen en de werkdruk het werk willen gaan neerleggen vanaf 9 augustus. 

De laatste keer dat dit gebeurde was in de zomer van 2017 toen de staking van het toenmalige personeel van het bedrijf Eulen voor een chaos zorgde en men Guardia Civil en Policia Nacional agenten moest inzetten om de veiligheid te waarborgen op het vliegveld Barcelona-El Prat.

In feite wil het veiligheidspersoneel van het bedrijf Trablisa één euro per uur meer gaan verdienen vanwege de risico’s en werkdruk waarvoor ze ook per 60 minuten tenminste 10 minuten pauze willen hebben. Ook moet het bestaande personeel beter voorbereid worden en moet er meer personeel bijkomen.

De staking heeft de steun van bijna alle vakbonden waarbij de USO vakbond geen steun geeft. De staking moet op 9 augustus gaan beginnen waarbij deze 24 uur per dag moet plaatsvinden en geen einddatum is aangegeven.

Ga naar de inhoud