skip to Main Content
Volgende staking alweer aangekondigd bij Barcelona vliegveld
Trablisa

Volgende staking alweer aangekondigd bij Barcelona vliegveld

BARCELONA – Terwijl in het weekend van 27 en 28 juli het Iberia grondpersoneel staakt waarbij dit effect heeft op tussen de 100 en 1.000 vluchten, heeft men alweer een nieuwe staking aangekondigd. Deze moet plaats gaan vinden vanaf 9 augustus voor onbepaalde tijd en bij het veiligheidspersoneel op het vliegveld Barcelona-El Prat.

Het gaat om zo’n 500 medewerkers die uit ontevredenheid over het salaris, gebrek aan extra vergoedingen en de werkdruk het werk willen gaan neerleggen vanaf 9 augustus. 

De laatste keer dat dit gebeurde was in de zomer van 2017 toen de staking van het toenmalige personeel van het bedrijf Eulen voor een chaos zorgde en men Guardia Civil en Policia Nacional agenten moest inzetten om de veiligheid te waarborgen op het vliegveld Barcelona-El Prat.

In feite wil het veiligheidspersoneel van het bedrijf Trablisa één euro per uur meer gaan verdienen vanwege de risico’s en werkdruk waarvoor ze ook per 60 minuten tenminste 10 minuten pauze willen hebben. Ook moet het bestaande personeel beter voorbereid worden en moet er meer personeel bijkomen.

De staking heeft de steun van bijna alle vakbonden waarbij de USO vakbond geen steun geeft. De staking moet op 9 augustus gaan beginnen waarbij deze 24 uur per dag moet plaatsvinden en geen einddatum is aangegeven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Er word neer gekeken op (“onbelangrijke”) mensen (Beroepen) in onze maatschappij, de vuilnisophaler, winkelbedienden, telefonisten, enzovoorts, dikwijls ook met de minste waardering alhoewel ze een hele belangrijke positie innemen in onze maatschappij.
  Werk is nooit alleen fysiek maar ook mentaal (zwaar), het is dus als buitenstaander niet in te schatten wat er op een werkvloer speelt. En ja zo’n staking kan vervelend zijn, maar probeer ook anders om te denken dat een keuze om te gaan staken niet zomaar word genomen, en als dat werk wat deze mensen doen niet zo belangrijk was, waarom zou zo’n baan dan bestaan ?, dan kun je die baan net zo goed opheffen.
  Bouw mensen op, maar breek hen zeker niet af.

 2. Als ze ontevreden zijn met het salaris, waarom gaan ze er dan werken? Lekker in de airco en ze zijn zeker met genoeg!! (zoals overal in Spanje); het gaat wat beter met een land en plots lijden velen aan het NG-syndroom (het “nooit-genoeg-syndroom). Van risico’s (behalve flesje cola) en werkdruk (ze zijn met velen ) heb ik op Prat nog niet veel gezien……
  Je zou er ten einde raad bij worden; naar Spanje rijden is geen optie meer : druk verkeer, tolbelastingen, bendes die toeristen overvallen, enz…
  Dan denk je met het vliegtuig de oplossing gevonden te hebben; als ze dan al niet staken in Brussel (waar ze een slechte reputatie hebben wat dat betreft) dan maar eens in Spanje. En wie betaalt het gelag? Zij aan wie al die stakers hun job te danken hebben….wordt wel héél veel vergeten, onafgezien van terechte of onterechte eisen. Staking is het makkelijkst maar zou het allerlaatste drukkingsmiddel moeten zijn. Velen vergeten dat in alle landen en veel sectoren.

 3. Citaten uit dit bericht;
  1: “Het gaat om zo’n 500 medewerkers die uit ontevredenheid over het salaris, gebrek aan extra vergoedingen en de werkdruk het werk willen gaan neerleggen” en
  2: “In feite wil het veiligheidspersoneel van het bedrijf Trablisa één euro per uur meer gaan verdienen vanwege de risico’s en werkdruk waarvoor ze ook per 60 minuten tenminste 10 minuten pauze willen hebben.”
  Met andere woorden, zij willen naast loon nog eens “extra vergoedingen” uhh zijn dat lunches, diners?, naast het al vrij parkeren op de luchthaven?, nog minder werkdruk welke deze dan ook zijn en dan ook nog eens € 1,= per uur meer voor een 50 minuten aanwezigheidsuur.
  Het hele veiligheidsaspect van deze dienst heb ik nog nooit vermeld gezien dat ze een kalasnikov uit de cabin luggage ontdekt hebben of het moet zijn dat deze ‘functionarissen’ een busje scheerschuim uit een tas geplukt hebben. Ze mogen al blij zijn dat ze deze job hebben i.p.v. op de werkloosheidslijst vermeld te zijn. Ik heb geen hoge waardering voor deze institutie derhalve overbodig en gaat de reiziger dit gedoe weer betalen.
  Jozef

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by