Eerste hittegolf niet in het zuiden en oosten maar in noord en midden Spanje

Eerste hittegolf niet in het zuiden en oosten maar in noord en midden Spanje
Beeld: 123rf

Eerste hittegolf niet in het zuiden en oosten maar in noord en midden Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De inwoners en bezoekers van het midden en noorden van Spanje moeten zich voorbereiden want de Spaanse weerdienst Aemet heeft een speciale waarschuwing uitgegeven vanwege een hittegolf met temperaturen boven de 40 graden. In principe geldt deze waarschuwing voor het hele Spaanse vasteland en de Balearen eilanden maar het midden en noorden van het land krijgen dit keer de hoogste temperaturen.

Op het moment van schrijven is het al extreem warm op veel plaatsen zoals in het zuiden waar temperaturen boven de 44 graden zijn gemeten maar vanaf donderdag zal de hitte zich verplaatsen naar het noorden van het land. Met name het Baskenland, Cantabrië, La Rioja, Navarra en een deel van Aragón krijgen te maken met hoge temperaturen dankzij een warme Afrikaanse luchtstroom die vanuit het zuiden over het land trekt.

De temperaturen in die regio’s kunnen boven de 40 graden komen wat niet gebruikelijk is voor het noorden van Spanje. Verder geldt een waarschuwing voor delen van Castilla-La Mancha en Andalusië vanwege hoge temperaturen maar daar heeft men al een week ‘last’ van de extreme hitte. Ook de Balearen eilanden krijgen te maken met veel hogere temperaturen dan normaal voor de tijd van het jaar.

De kaart van Spanje op de website van Aemet laat voor donderdag 30 juli zien dat praktisch heel Spanje geel, oranje of rood gekleurd is wat de kleuren van de weeralarmen aangeeft. 

Beeld: Aemet.es

Alleen langs de Middellandse Zeekust in het zuiden van Catalonië (Tarragona), de Valencia regio (Castellón, Valencia, Alicante), Murcia en delen van Andalusië (Almería, Granada, Cádiz, Huelva) en delen van Extremadura zijn grijs gekleurd wat betekent dat men daar niet te maken krijgt met de hoge temperaturen.

De ‘ola de calor’ begint volgens de Spaanse weerdienst Aemet op donderdag en zal na zaterdag 1 augustus eindigen. 

Lees de extra waarschuwing HIER (PDF) of klik op het Twitterbericht hieronder.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.