Ontsnappen aan de corona-gekte in de Sierra Nevada in Granada

Ontsnappen aan de corona-gekte in de Sierra Nevada in Granada
Beeld: SIerra Nevada Spain Hiking

Ontsnappen aan de corona-gekte in de Sierra Nevada in Granada

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Het zijn bizarre en vreemde tijden en we worden van alle kanten aangevallen door het coronavirus nieuws en de cijfers met besmette personen en corona brandhaarden. En ja, het klopt dat er een pandemie gaande is en ja het klopt dat we met zijn allen voorzichtig en respectvol met het gezond verstand met deze situatie om moeten gaan maar soms wil je even ontsnappen aan de realiteit. En dat kan door te wandelen in de Sierra Nevada in Granada.

Wandelen in de bergen geeft een gevoel van rust, ruimte en veiligheid maar het bergwandelen moet ook verstandig en veilig gebeuren. Dat dit niet altijd gebeurt blijkt wel uit de aantal reddingen die door de Guardia Civil en andere reddingsdiensten elk jaar weer moeten worden uitgevoerd. Daarom is het altijd verstandig om goed voorbereid op pad te gaan maar dat kan ook onder begeleiding met een Nederlandssprekende gids. 

Onderaan het artikel hebben we enkele inspiratie foto’s geplaatst van de Sierra Nevada.

Begeleid wandelen

In de prachtige natuur van de Sierra Nevada, de hoogste bergketen na de Alpen, geeft Sierra Nevada Spain Hiking begeleide wandelingen voor mensen die van de natuur houden en die dat willen beleven met ervaren lokale gidsen. 

Ontdek en geniet van de bijzondere natuur, flora en fauna en de cultuur van de witte Moorse dorpen. Een, twee, drie dagen of lange weekendtrips. De landschappen van de Sierra Nevada bieden je een andere wereld waar je niet aan kunt weerstaan om er deel van uit te maken. Leer meer over de geschiedenis, geologie, flora en fauna en oude gewoonten en cultuur uit de prachtige en unieke Sierra Nevada.

Hoogste bergketen

Na de Kaukasus en de Alpen is de Sierra Nevada de hoogste bergketen van Europa. Sierra Nevada Spain Hiking biedt het hele jaar door 1, 2 of 3 dagen inspirerende avonturen, begeleide wandelingen in en rond de unieke, wilde en prachtige bergen van de Sierra Nevada. Sierra Nevada Spain Hiking biedt ook transfers van en naar de luchthaven en kan helpen met accommodatie. 

Ontspan en geniet van de wilde bergen vol dramatische landschappen, unieke natuur en prachtige Moorse kleine witte dorpjes. Ook jouw ideeën voor wandelingen en interessante bezoeken zijn welkom waardoor de wandelingen nog persoonlijker worden.

walking1
Beeld: Sierra Nevada Spain Hiking

Granada

De regio Sierra Nevada grenst aan de Alpujarra en Marquesado del Zenete. Het Sierra Nevada National Park herbergt de hoogste toppen van het Iberisch schiereiland. Vanaf de hoogten van de toppen van Veleta en Mulhacén kun je de Middellandse Zee aanschouwen. 

Sierra Nevada is een alpien natuurparadijs in het hart van Andalusië, met milde zomers en koude winters. Tussen de met sneeuw bedekte toppen, de rivieren en bossen liggen charmante dorpjes, tussen de monumentale stad Granada en het imposante massief van de Sierra Nevada bergen. De dorpen, ondergedompeld in de natuurlijke omgeving en met behoud van alle geuren en kleuren van lokale tradities, ademt het stilte uit; het zijn ideale plekken om te genieten van rust en stilte. 

Veel van deze steden en dorpen dateren uit de islamitische tijd toen ze gewijd waren aan landbouw en zijdeproductie. De moslimvoetafdruk is te zien in het netwerk van kanalen die het smeltwater van de toppen van de Sierra Nevada opvangen om het naar de dorpen op de lagere hellingen te transporteren. Vanwege de overvloedige inheemse fauna en flora werd de Sierra Nevada uitgeroepen tot biosfeerreservaat, later tot natuurpark en tenslotte tot nationaal park. Het is een van de beste skigebieden van Europa.

Sierra Nevada Spain Hiking

Sierra Nevada Spain Hiking is een nieuw project met veel ervaring vol lokale kennis over de Sierra Nevada afkomstig van professionele, enthousiaste lokale gidsen uit de omgeving. Sierra Nevada Spain Hiking laat je graag de mooiste en bijzondere, soms geheime plekjes zien. De gidsen zullen je een onvergetelijke tijd bezorgen in dit fantastische deel van Spanje. 

Sierra Nevada Spain Hiking biedt gekwalificeerde gidsen uit de omgeving, die Engels, Spaans, Nederlands, Duits en Frans spreken. Deze lokale gidsen hebben allemaal besloten om te wonen en werken op deze fantastische plek – Sierra Nevada: vol ruige, wilde en unieke natuur. 

De gidsen hebben allemaal jarenlange ervaring en een positieve energie om iedereen te laten zien hoe mooi de Sierra Nevada is. De gidsen zijn allemaal volledig verzekerd, hebben een vergunning en leren altijd meer over de Sierra Nevada. Alle gidsen hebben EHBO-cursussen gevolgd.

Website: www.sierranevadaspainhiking.com
Facebook: Sierra Nevada Spain walkingtours
Email: info@sierranevadaspainhiking.com

Sierra Nevada . Granada . España . Sierra Nevada (Granada) Sierra Nevada, Andalucía Nationalpark Sierra Nevada Sierra Nevada National Park
Ga naar de inhoud