Heb je genoeg van zumba doe dan mee met het Spaanse ‘Flamenco Fitness’

Heb je genoeg van zumba doe dan mee met het Spaanse ‘Flamenco Fitness’
Beeld: Freepik

Heb je genoeg van zumba doe dan mee met het Spaanse ‘Flamenco Fitness’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Ben je een fanatiek zumba-deelnemer of neemster of doe je regelmatig aan andere workouts maar zoek je even wat anders en heb je daarna ook nog een liefde voor Spanje? Dan is flamenco fitness helemaal voor jou. Op zich is dit niet iets nieuws want het bestaat in Spanje al jaren maar de typische Spaanse dans in combinatie met fitness lijkt nu ook de wereld te gaan veroveren.

Er zijn verschillende benamingen voor deze leuke manier van fit blijven zoals flamenco fitness, fitflamc, olefit en flamenco body form. Het maakt niet uit hoe je het noemt, in alle gevallen gaat het om een combinatie van de typische en hartstochtelijke flamenco-dans bewegingen gecombineerd met de typische fitness bewegingen.

Dat betekent dus fitness en de armbewegingen van de flamenco, het handen klappen of het voeten stampen zoals bij flamenco maar dan ritmisch op uiteraard Spaanse fitness muziek. Het is niet nodig om een flamencojurk aan te trekken en op hoge hakken te staan want het kan gewoon met de fitnesskleding gedaan worden.

Voordelen van flamenco fitness of fitflamc zijn o.a. lichaam vormen, benen versterken,  taille slijpen, houding verbeteren, kracht aan de buik geven, balans geven en botdichtheid verhogen. Maar fitflamc verbetert ook de stofwisseling, draagt ​​bij aan een betere ademhaling, verlaagt hart- en vaatziekten, verlaagt het cholesterolgehalte en verbetert het geheugen door de choreografieën te leren.

Normaal gesproken duurt een flamenco fitness klas 60 minuten en in Spanje vinden deze regelmatig in de zomermaanden plaats bij een strand of op een boulevard en kan dus iedereen zomaar meedoen als onderdeel van het zomerprogramma van een gemeente.

Ga naar de inhoud