Schandaal Olympische dorp: Spaanse basketspeelster lekt beelden van een feest met Sloveense basketballer Donic

Schandaal Olympische dorp: Spaanse basketspeelster lekt beelden van een feest met Sloveense basketballer Donic
Beeld: COE.es

Schandaal Olympische dorp: Spaanse basketspeelster lekt beelden van een feest met Sloveense basketballer Donic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse basketspeelster Cristina Ouviña, bekend van bij de club Valencia Basket, lekte gisteren op Instagram beelden van een wilde avond in het Olympische dorp. Kort daarna wiste ze de beelden van haar account, maar die zijn ondertussen vereeuwigd op het internet.

In theorie gaat het er in het Olympische dorp in Tokio uiterst Covid-Proof aan toe. Alles is tot in de puntjes geregeld om een uitbraak met het virus tegen te houden, zeker nu het gastland Japan onder grote druk staat om alles in goede banen te leiden. Het is de inwoners dan ook strikt verboden feesten te organiseren of in hun vrije uren de afstandsregels niet te respecteren. De beelden van Cristina Ouviña kunnen dan ook grote gevolgen hebben voor de hoofdrolspelers.

Op Instagram deelde de speelster van de Spaanse selectie verschillende beelden van Sloveense spelers, met in de hoofdrol sterspeler Luka Doncic. Ze zijn te zien in dezelfde ruimte waar ze poker spelen terwijl ze alcoholische dranken nuttigen (er zijn verschillende flessen Vodka in beeld). Ook staat er een waterpijp op tafel. Eerst was er sprake van dat ook een Spaanse speler bij het feest betrokken was, maar die geruchten werden later ontkracht.

Toen de beelden op het internet begonnen te circuleren, wiste de speler ze nog van haar account, maar tevergeefs. Het totale gebrek van respect voor de organisatie van de betrokken spelers, zette kwaad bloed in het Olympisch dorp. Zeker nu iedereen dagelijks aan tests en andere veiligheidsprotocollen onderworpen wordt.

Ouviña bood ondertussen publiekelijk haar excuses aan. “Ik wil me excuseren bij iedereen die door de beelden geraakt is, zeker aan de leden van de Sloveense delegatie, aan wie ik me niet genoeg kan verontschuldigen. Ik maakte een vergissing door dit deel van de Olympische Spelen te tonen, maar ik wil benadrukken dat alle atleten zich hier bewust zijn van de moeilijkheid van de situatie, en dat we weten dat we ons met niemand buiten de bubbel moeten mengen.”

De volgende wedstrijd van de Spaanse vrouwenploeg vindt plaats op 29 Juli om 10.20 uur ’s ochtends. Ze kruisen de degens met het Servische team.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.