Eerste ‘glazen’ hangbrug van Spanje is te vinden aan de Costa Tropical in Granada

Eerste ‘glazen’ hangbrug van Spanje is te vinden aan de Costa Tropical in Granada
Beeld: Ayuntamiento Torrenueva Costa / facebook

Eerste ‘glazen’ hangbrug van Spanje is te vinden aan de Costa Tropical in Granada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De gemeente Torrenueva Costa is de eerste plaats van Spanje waar een ‘glazen’ hangbrug te vinden is. De hangbrug heeft de naam ‘Puente Colgante de Jolúcar’ gekregen en is 60 meter lang en bevindt zich op een hoogte van 32 meter. Op vier plaatsen van deze spectaculaire toeristische attractie zijn delen te vinden die van glas zijn gemaakt.

De nieuwe hangbrug begint bij het uitzichtpunt Mirador Nuestra Señora del Carmen en verbindt deze met het kustwandelpad richting het Playa de la Joya strand. De 60 meter lange hangbrug bestaat uit 23 houten segmenten met op drie plaatsen glazen platen waardoor je 32 meter naar beneden kunt kijken. Ook ‘s avonds is de verlichte brug te bewandelen. De hangbrug is open van 7 uur ‘s morgens tot 1 uur ‘s nachts in de zomer en tot 19 uur ‘s avonds in de winter. Met slecht weer is de brug gesloten en eten en drinken, elektrische steps en fietsen mogen niet meegenomen worden.

De nieuwe hangbrug met glazen vloerdelen werd al in mei geopend en is inmiddels al door duizenden nieuwsgierigen bezocht. De brug is dusdanig degelijk gebouwd dat zelfs wandelaars met hoogtevrees niet bang hoeven te zijn omdat de brug nauwelijks beweegt. 

De ‘Puente Colgante de Jolúcar’ is onderdeel van de kust-wandeling van 6 kilometer tussen de boulevard van Torrenueva Costa en het Playa de la Joya strand. Voorheen moesten wandelaars een 200 meter lange trap naar boven beneden lopen maar dat is met deze brug niet meer nodig.

  • brug1
  • brug4
  • brug2
  • brug3
  • brug5
Ga naar de inhoud